Бургас ще бъде дом на първия Adventure Hub в България - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бургас ще бъде дом на първия Adventure Hub в България
Автор: Peika.bg
Бургас ще бъде дом на първия Adventure Hub в България

Морската градина на Бургас ще се сдобие с иновативно съоръжение под формата на гигантско магическо дърво, което ще се извисява в красивия парк.

Над 100 общини кандидатстваха за двете съоръжения за Активно забавление, които „Уолтопия” ще изгради в България. През месец юни компанията обяви, че поради големия интерес, ще разшири програмата си за инвестиции в страната, за да включи повече общини. През изминалия месец екипът на „Уолтопия” детайлно е оценявал различните локации достигнали до финалния кръг на инициативата. Първата избрана и официално обявена, е кандидатурата на Бургас, където ще бъде изградено „Дървото” на „Уолтопия”. То ще достави здравословно забавление на деца и възрастни, в нов небивал досега формат.

„Дървото” е вид Adventure Hub – атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много различни забавления. Всъщност това е най-впечатляващата разработка на „Уолтопия”, която за първи път ще се появи именно в родината на компанията. Съоръжението е с огромен мащаб и височина от 26 м. То включва въжен парк с препятствия и детски стени за катерене, които са хармонично съчетани в красивата форма на гигантско дърво.

Бургас ще бъде дом на първия Adventure Hub в България

Екипът на „Уолтопия” и на Община Бургас са обединени около това, че „Дървото” ще бъде едно своеобразно украшение за града. Впечатляващата конструкция ще се впише чудесно в естествената среда на Морската градина и ще донесе на жителите на града и на техните гости нова възможност за прекарване на свободното време на открито.

За инициативата на „Уолтопия” ще инвестира над 2 млн. лв. в изграждането на две съоръжения за Активно забавление в две български общини. Едното се нарича Rollglider и предоставя безопасен полет над избрана забележителност, а другото – Adventure Hub, който вече намери своето място.

Ролглайдерът предоставя възможност на човека да полети като птица и да види света през погледа на орела напълно безопасно и екологично. Той може да бъде построен навсякъде – между дърветата на градски парк, около крепости, над каньони, дори над езера и морета.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин