Бюджетна екскурзия в Париж? Възможно е! - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Бюджетна екскурзия в Париж? Възможно е!
Автор: Адриана Петрова
Бюджетна екскурзия в Париж? Възможно е!

Париж винаги е бил мечтана дестинация, особено за почитателите на романтиката. Напоследък, градът на любовта се превръща в още по–желана локация и актуална, а социалните мрежи преливат от публикации на тема Париж. Как да не му се прииска на човек да се разходи около Айфеловата кула или пък да се наслади на круиз по Сена.

Факт е, че френската столица притежава репутацията на скъпа дестинация и именно това отказва мнозина да я посетят. Но добрата новина е, че можете дa се насладите на кратка екскурзия в Париж, дори и да не разполагате с безгранични средства.

Пръв помощник на пътешественика с малък бюджет са нискотарифните авиолинии

Ако желаете да резервирате полет до френската столица, то най-изгодно ще ви излезе с нискотарифните авиолинии. Те предлагат директни полети до Париж и обикновено цените на билетите падат под 100 евро, което си е доста добра сделка за тази дестинация. Можете да намерите полети по 60-70 евро, а понякога дори и по-евтини. Препоръчваме ви задължително да следите цените на билетите няколко месеца по-рано, за да успеете да се възползвате от максимално ниска цена.

Единствената уловка е, че за да пътувате изгодно ще се наложи да се ограничите с багажа - позволеното безплатно количество, което можете да вземете е една нормална по размер раница. Ако искате да вземете и малка дамска чанта, можете да я приберете в раницата.

Бюджетна екскурзия в Париж? Възможно е!

Пристигане на летището

Трябва да имате предвид, че при нискотарифните авиолинии обикновено крайната дестинация е летище Бове-Тиле. То се намира на около 75 км от Париж и за да стигнете до града и след това да се върнете обратно ще ви е необходим специализиран транспорт. Опцията за такси е доста скъпа за това голямо разстояние, затова ви препоръчваме да заложите на автобус.

Летището предлага услугата Aerobus, която представлява трансферен (shuttle) автобус от Бове до Париж. Цената на двупосочен билет е 35 евро, а автобусите пристигат на около 20 минути след всеки полет. Времетраенето, за което ще стигнете до Париж е около час и 15 минути.

Пристигайки в Париж, автобусите спират на Porte Maillot като в близост до мястото се намира метростанция Pont de Neuilly от линия 1, от която можете лесно да се придвижите до различни точки на града. Линия 1 на метрото има връзка с линиите 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 13 и 14. Билетът струва 2,10 евро.

Къде ще отседнете и каква локация да изберете?

Преди последното ни посещение в Париж разгледахме няколко възможности за нощувки. Опциите за престой са няколко, като всяка предлага както позитиви, така и негативи. На първо място трябва да имате предвид локацията. Нека да видим какви са възможностите:

Airbnb

В Париж има разнообразни опции от домакини, които предоставят стаи или цели апартаменти на прилични цени, според района. Удобствата при Airbnb са, че можете да проведете комуникация с домакина и да обсъдите всичко, което ви интересува относно мястото. Недостатък на повечето Airbnb предложения, които открихме е това, че голяма част от тях са отдалечени от централната част на града и това би ви отнело 20 минути повече, за да стигнете до там. Централните квартири обикновено са доста по-скъпи. 

Друго, което трябва да имате предвид при този тип места за отсядане е, че често домакините отдават само една стая от общото помещение, което означава, че кухнята и банята ще бъдат споделени. Видите ли наименование “Private room”, това означава (в повечето случаи), че ще делите общи части с други стаи или със самия домакин, който живее там.

Хотел

Ще се изненадате да разберете, че в Париж има и достъпни хотели, що се отнася до цената. Ако държите на гледка към Айфеловата кула, то се пригответе да похарчите много пари за нощувка. В противен случай, можете да намерите и нещо много по-изгодно. За нашето отсядане избрахме малък хотел, намиращ се на 6 av. Philippe Auguste и останахме доволни от качеството, обслужването и локацията. Ключов детайл е мястото, на което се намира хотела - в случая в близост бе метростанция Nation от линия 1, от която лесно можете да стигнете до ключови места в Париж, с достъп до голяма част от останалите линии на метрото.

Общи стаи

Някои от хотелите в Париж предлагат опцията за отсядане в общи стаи за мъже или жени, които са с капацитет от 10 човека. Цените са ниски и ако пътувате самостоятелно, това би било бюджетно решение за вас.

***

Най-важното е да съобразите мястото, на което ще отседнете с локацията, на която се намира то и местата, които искате да посетите. Имайте предвид и достъпа до станция Porte Maillot, тъй като това е единственият начин да стигнете до летище Бове-Тиле.

Ресторанти

Бюджетна екскурзия в Париж? Възможно е!

За ресторантите в Париж важи едно основно правило - колкото по-близо се намират до основни забележителности, толкова по-високи ще са цените. Имайте предвид, че там има доста заведения, наподобяващи барчета, които предлагат коктейли на промоционални цени в т.нар. Happy Hour.

Забележителности

Имаме страхотни новини за всички под 26-годишна възраст - националните музеи в Париж са с безплатен достъп за вас. Имайте предвид, че за да се полюбувате на Айфеловата кула, не са ви необходими средства, освен, ако не искате да се качите на върха ѝ. Не забравяйте да я посетите и вечерно време, тъй като светлините ѝ премигват на всеки кръгъл час!

Бюджетна екскурзия в Париж? Възможно е!

А вие посещавали ли сте града на любовта и с какви впечатления останахте от него? Ние можем да кажем, че времето, прекарано там напълно си заслужава и със сигурност бихме повторили.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин