Най-добрите квартали за туристи на Париж - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите квартали за туристи на Париж
Автор: Елена Исаева

Френската столица Париж е мечтана дестинация за много хора. Градът се посещава от милиони туристи ежегодно. За Париж каквото и да се каже, няма да е достатъчно. Град на любвта, на фенерите, на модата, на изисканата кухня, на букинистите и на каквото още се сетите, всички тези названия са дадени на този уникален град неслучайно. Това е град с богата история, красива архитектура, изобилие от музеи, театри, концертни зали, гурме храна за изкусни ценители, мода, красиви църкви и катедрали, огромни зелени паркове с цветни градини и още много интересни места и забележителности.

 

Париж е една от топ желаните дестинации в цял свят. Ежедневно в града има стотици хиляди туристи, разхождащи се из красивите просторни булеварди или малките тесни улички, посещаващи музеите и забележителностите му.

Най-добрите квартали за туристи на Париж
Снимка: Елена Исаева

 

Градът е разделен на 20 района, започващи с малките номера в центъра и увеличаващи се спираловидно към крайните квартали. Обикновено избирайки тази дестинация, организирайки пътуването си до този магнетичен град, се вълнуваме в кой район да отседнем, къде ще е най-удобно да се настаним, за да сме на сравнително близо разстояние до голяма част от забележителностите или най-малкото, да сме на удобно място за пътуване от точка до точка по маршрута, който сме си набелязали. В тази статия ще се спра на някои от районите, които са подходящи за настаняване.

Разбира се центърът на града или Район 1, където е най-старата част на Париж са най-подходящи за нашето пребиваване. Независимо от високите цени на хотелите, това е кварталът с най-много и най-популярните забележителности.  В този район се намират Лувърът, Дворецът Тюйлери и още много други известни забележителности.

Кварталът Маре също е подходящ район за настаняване. В близост се намират катедралата Нотр Дам, Лувърът, центърът Жорж Помпиду и други популярни места.

Друго интересно място е Латиснкият квартал. Тук животът кипи с пълна сила, в този квартал има много уютни и хубави ресторанти с прекрасна кухня, близо е до Сорбоната, Люксембургските градини, Пантеонът и други.

Най-луксозният и най-моден район, но разбира се и най-скъп е районът на Шанс Елизе. От тук разстоянията до някои от забележителностите не са големи. Има богато разнообразие от изискани ресторанти, кафенета, барове и магазини. Но цените действително са изключително високи. Тук денонощно кипи животът, голяма част от заведенията работят и нощем, а и романтиката по Шанс Елизе няма равна на себе си.

Най-добрите квартали за туристи на Париж
Снимка: Елена Исаева

Монпарнас също е интересен район за настаняване. Малко по-отдалечен, но за сметка на това на значително по-ниски цени от много други места, кварталът предлага на местните и гостите на града, голямо разнообрзаие от занимания. Тук, в тази част на Париж се събират хора на изкуството, рисуват буквално на тротоарите, заведенията и магазините работят до късно. Това е мястото, от което може да си тръгнете със сполучлив потрет на вашата особа, или пък с набързо изрязан профил, който повярвайте ми много ще съвпада с вашия. От кокетните магазинчета може да си купите уникални сувенири за спомен и за подарък на вашите близки и приятели. Тук се намира и бялото бижу на Париж – Сакре кьор. Да се изкачите по стълбите до катедралата, да седнете на някое стъпало и да съзерцавате добре осветения град е униклано и незабравимо изживяване.

В който и район да се настаните, няма да съжалявате, а магията Париж със сигурност си заслужава да бъде изживяна.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин