Часовата разлика и как да се справим с нея (част 2) - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Часовата разлика и как да се справим с нея (част 2)
Автор: Peika.bg
Часовата разлика и как да се справим с нея (част 2)

В предишната част на материала ви разказахме за това какви са симптомите, които се появяват при пропътуване на много голямо разстояние и смяната на няколко часови зони.

Сега пък ще ви дадем няколко трика за това как да минимизирате негативните влияния след дълъг полет.

По време на полета

Променете времето на часовника си още преди да се качите в самолета и продължете да спазвате своя график на сън и хранене. Опитайте се да не гледате твърде много в електронни екраникаквито като тези на телефони, таблети или този на гърба на седалката пред вас. Със симптомите, причинени от голямата часова разлика ще ви помогне и това да не консумирате алкохол и кофеин, както и да пиете много вода, тъй като летенето със самолет дехидратира тялото. Това, от своя страна, може да направи симптомите от промяната в часовата разлика още по-тежки. Препоръчваме ви да пиете чай от лайка и да си набавите етерично масло от лавандула, които ще ви успокоят и ще ви помогнат да заспите по-лесно. Също така можете да си вземете мелатонин, тъй като той също помага за преодоляването на часовата разлика по време и след полета.

След като пристигнете

Имайте предвид, че дори и да изпълните всичко гореописано, тялото ви пак ще има нужда да се адаптира към новата среда. Затова, ако имате възможност, отделете първия си да ден за почивка и поспетеБъдете подготвени, че дори да се подготвите старателно все пак тялото ви ще има нужда от лека адаптация. Ако сте си взели мелатонин, може да го приемете преди заспиване, тъй като той настройва на вълните на съня. За повече енергия сутринта, направете няколко загряващи упражнения и хапнете здравословна, пълна с витамини закуска.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин