Черен влак се композира... в Канада - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Черен влак се композира... в Канада
Автор: Peika.bg

Като се има предвид, че Канада е 8000 км широка, удивително е колко много хора решават да прекосят страната от море до море. С толкова много суша, която трябва да преодолееш, това се превръща в поклонничество, в което пътуването е твоята истинска дестинация.

Канадският фотограф Джеф Фризън (Jeff Friesen) решава да поеме този дълъг път с влак, но не в стандартния смисъл на думата... Всъщност не влакът го вози, а той носи влака, който може да се побере в пазарска чанта.

"С кола или колело, с влак или кану, пътниците сами избират как да преминат през страната. Преди не много време видях един мъж, който буташе пазарска количка надолу по магистралата на едно от най-самотните места в провинция Саскачеван. От купчината в количката му се вееше малко канадско знаме. Три седмици по-късно видях абсолютно същия мъж, но този път с по-дълга брада, да бута количката си в покрайнините на Уинипег. Можем само да гадаем какво търси този човек“, разказва Джеф.

Влакът, който Джеф използва за своите снимки от източния до западния бряг на Канада, е само 5 см висок и е призрак от една друга епоха. Моделът е от 1955 г., движи се с пара и първоначално е бил наречен „Канадецът“ (The Canadian). Насладете се на снимките на Джеф в галерията!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин