Червиния: Ски по високите писти - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Червиния: Ски по високите писти
Автор: Peika.bg

Ски. Преди всичко ски – по перфектни писти или офроуд по току-що паднал, неутъпкан сняг. Това е зимният облик на италианския ски курорт Червиния (или още Бреул-Червиния). В тази част на Италианските Алпи има няколко неща, които наистина си залужават.

Първо, средната надморска височина на лифтовете в Червиния е най-голямата в Европа.

Второ (следствие от първото), гледките, които се разкриват пред скиорите, са наистина впечатляващи. Когато лифтът ви качи на 3500 м до платото Роза, или на 3900 м до Пиколо Червино, само с едно завъртане на пета можете да видите едни от най-красивите върхове на Алпите – от Гран Парадизо до Мондивизо.

На трето място са много от хижите в околностите на Червиния, които са превърнати в истински светилища на гастрономията. Тук пристигат любители на изисканата храна от цяла свят само за да опитат алпийски сирена и вино от Пиемонт, докато седят на маса край камината на над 3000 м надморска височина.

Освен всичко това Червиния дели част от пистите си със ски курорта Цермат, което означава, че имате още повече пространство за каране. А, говори се, че понякога по пистите преминават и планински кози. Все пак не забравяйте, че сте в Алпите.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте Peika.bg и във Facebook, за да следите всички вдъхновения и полезни съвети за пътуване!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин