Четири разходки в Нови Сад - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Четири разходки в Нови Сад
Автор: Екатерина Мандова

Нови Сад очарова със спокойствието си, дори и в шумните дни на фестивала EXIT. Градът предлага разнообразие от разходки, а изборът остава на вас.

Корабчетата по Дунав не са рядка гледка в тихия и спокоен Нови Сад, разположен в Северна Сърбия. За немного голяма сума и вие може да сте от тези, които спокойно се полюшват по речните вълни, махат на хората, препичащи се на плажа, и се отдават на релаксация.

Освен с корабче можете да се разходите и с колело. Най-впечатлящото за мен е, че хората там, и млади и стари, всички се качват на колелетата си и неуморно въртят педалите. Колелото е основно транспортно средство, а градът е осеян с велоалеи, така че не се притеснявайте от не така благоразумните сръбски шофьори. Но как да се сдобиете и вие с колело? И това са го измислили добре – има множество будки из града, откъдето можете да си наемете, като ви издават и специална поименна карта, която да ползвате и при следващото си идване в града. Велоалеята край река Дунав е една от най-големите в Нови Сад, така че не пропускайте възможността да минете по нея.

Ако пък се изморите, винаги можете да завържете колелото си на обозначените за това места и да се разходите из красивия Дунав парк, крепостта Петроварадин или из центъра на града, където не се допускат автомобили.

Ако пък сте двама, можете да си наемете велорикша и да се пречкате на останалите колоездачи по алеята. Със сигурност ще е забавно.

Каквато и разходка да си изберете, няма да съжалявате, защото Нови Сад има какво да предложи.

Полезна информация:Разходката с корабче ще ви струва около 1000 динара (около 16 лв.). Ако сте голяма компания, можете да договорите и по-ниска цена.

За колело цената е 20 динара на час (около 32 ст.) и 100 (1,60 лв.) - за цял ден. За издаването на самата карта ви таксуват с 500 динара (около 8 лв.).

Велорикшата е приблизително същата цена като колелото.

Разходката пеша е напълно безплатна.

Не забравяйте, че в Сърбия може да се пазарите, ако цените, не ви допадат.

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Maria Ivanova, 09.10.2012 | 10:49
полезна информация :)
Абонирайте се за нашия бюлетин