Четници по пистите в Боровец на 3-ти март - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Четници по пистите в Боровец на 3-ти март
Четници по пистите в Боровец на 3-ти март
Снимка: Бороспорт

Четници в бяло, зелено и червено се спуснаха по пистите в Боровец на 3-ти март!

Така те отбелязаха 140-тата годишнина от Освобождението на България в Боровец. Специалните екипи са вдъхновени от геройството на прадедите ни. Те бяха предоставени на инструкторите от ски и сноуборд училище „Бороспорт“. Оръжието на четниците беше осигурено от клуб "Чакър войвода" гр. Самоков.

Празникът започна в 11:00 часа пред хотел „Рила“ с възстановка на историческа картина от времето на Руско-турската освободителна война. Членовете на клуба на любители на исторически оръжия „Чакър войвода“ в опълченски униформи и хайдушки носии приветстваха гостите на първия планински курорт на Балканите, развяха българския флаг и отдадоха почит на загиналите в Руско-турската освободителна война.

54604

Четниците се пуснаха по писта „Рила“ и се снимаха с гостите на Боровец. След това детско-юношески танцов състав „Рилска магия“ с ръководител Стоян Димитров при народно читалище „Христо Ботев“, с. Говедарци, изпълни програма с народни танци.

54605

Гостите на курорта имаха възможност да разгледат изложба на оръжия от периода на освободителните борби на България до 1890 г., да се снимат с четниците, хайдутите и опълченците и да усетят патриотичния дух на прадедите ни.

54602

Празненствата по случай 140-тата годишнина от Освобождението на България приключиха с празничен салют на реплика на оръдие от Освободителната война.

54606

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин