Читалнята в Пловдив - място за питие и книга - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Читалнята в Пловдив - място за питие и книга
Автор: Мария Ангелова

"Читалнята" в Пловдив не е читалня. Не е и кафене. Всъщност е място някъде по средата между двете. И място, което е много повече от това, което бихте получили, ако в читалните сервираха кафе.

Колекцията от книги на кафе-книжарница „Читалнята“ ще успее да ви изненада дори и ако сте били в други заведения за питие и книги. По рафтовете ще откриете само издания отпреди 90-а година. От онези с твърдите корици, с леко пожълтели страници и с мирис на стара хартия. Онези, които тук-там пазят думи с остарял правопис, но пък преводите са изпипани до съвършенство. 

Между рафтовете – удобно канапе и няколко стола с масички. Закачливи акценти за разкош, свещи, буркан с мидички. Знаете, тайната винаги е в детайлите.

Чайовете са отлично подбрани, музиката - също, алкохол – има. Дори и да не сте на вълна "четене", това може да е вашето отдавна търсено място за спокойствие и размисъл. Май това, което най-много ни хареса тук, е тъкмо усещането за "вкъщи". 

А, да, и мисълта на Пиер Боаст, която напомня от стената, че "Уединението с книгите е по-добро отколкото обществото на глупците".

Локацията на "Читалнята" е супер централна - на 50 м от Джумая джамия (като застанете с лице към входа на джамията, тръгвате по малката уличка наляво). Точният адрес е ул. Криволак 11.

Подшушнато: Книгите се продават, но не е задължително да купувате, може само да почетете.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин