Чивита ди Баньореджо – италианско чудо на изчезване - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Чивита ди Баньореджо – италианско чудо на изчезване
Автор: Peika.bg
Чивита ди Баньореджо – италианско чудо на изчезване
Снимка: Sonia Fantoli

Чивита ди Баньореджо е малък италиански град, чието съществуване е толкова невероятно, че чак е под въпрос. Селището в провинция Витербо, всъщност са два града - единият в ниското, а другият - на високото..

Чивита е на хълм, който е достъпен само по дълъг каменен път, който започва от края на пътя от близкия Баньореджо. Преди Чивита е била по-голямото селище, основано от етруските преди 2500 години. Тогава то е било важно, защото е било на основен маршрут за търговия.

37326

През 16- и век обаче се случва голямо земетресение, което срива много от сградите и населението масово напуска. През 17-и век архиепископът и местната власт се мести в Баньордежо и така Чивита запада.

37325

Днес хълмът, на който е разположено платото, се разпада по ръбовете и това представлява голям проблем за Чивита. В този чаровен средновековен град само само през половин година има жители, които упорито се опитват да поддържат това място живо. 

37327

От друга страна Чивита ди Баньореджо, се прочу по света и в наши дни там ходят много туристи. От снимките става ясно защо.

Вече ви се ходи в Италия? Вижте най-добрите екскурзии и почивки в Италия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин