Да изкачиш Стълбата към нищото - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да изкачиш Стълбата към нищото
Автор: Кристин Станкова

Една особена прослойка в обществото се смята за “любители на силните усещания”. Всякакви такива твърдения трябва да бъдат подкрепени със снимки - доказателство, че сте били на едно от най-вледеняващо кокалите места на света – мостът, наречен Стълба към нищото над ледника Дахщайн в Австрийските Алпи. Или 100-метрова конструкция, окачена над 400-метрова пропаст.

Основната страхотия идва от факта, че за максимална видимост мостът е направен от метални решетки окачени на въжета. Разбира се, ако се престрашите да притичате до края му, ще намерите наблюдателна площадка изцяло от стъкло, която ви предоставя най-великолепната гледка на Алпите, която може да си представите.

Построяването на моста отнело 6 месеца в изключително сурови условия, а Карл Хофленер, технически директор по проекта, се радва, че никой не пострадал по време на процеса, а също че са успели да стигнат до споразумение с местните власти отговарящи за околната среда.

Сега и вие може да се радвате на това техническо очарование за скромната цена от 3 евро. До Стълбата към нищото се стига през градчето Шладминг, Австрия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин