Да обходиш САЩ за една година в пълно мълчание - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да обходиш САЩ за една година в пълно мълчание
Автор: Peika.bg
Да обходиш САЩ за една година в пълно мълчание

Представяме ви необичайната история 23-годишния Грег Хинди, който дава обет за мълчание, след като завършва Йейлския университет. 

В продължение на 365 дни той не продумва – дори в най-тежки обстоятелства, като например, когато се изгубва в снежната буря в националния парк Зайън. Не изневерява на обета си и когато колабира от хранително отравяне в Солт лейк сити и се налага да го заведат в болница.

След като се дипломира, младият мъж си обещава да не обели нито дума в продължение на година, през която обикаля САЩ пеша. Интересно е да се отбележи, че през това време той не използва и никакви технологии. Вместо това разчита главно на късмета си и на добрината на случайни хора, които среща по пътя си.

За цялото си пътешествие Грег Хинди извървява общо около 14 000 км, като общува само чрез тетрадка и химикал. Въпреки това успява да обиколи по-голямата част от щатите. По време на едногодишното му пътешествие, той спи под открито небе, а понякога хора, които среща, му дават храна или подслон за през нощта. 

Тук може да видите подробна карта на маршрута, изминат от младия приключенец.

 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин