Да преживееш историята от „Убийство в Ориент експрес“ - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да преживееш историята от „Убийство в Ориент експрес“
Автор: Peika.bg
Да преживееш историята от „Убийство в Ориент експрес“
Снимка: lonelyplanet.net

Ето нещо, което наистина си заслужава да се опита, ако обичате дългите пътешествия с влак и същевременно сте почитатели на провокиращи ума и сетивата главоблъсканици.

Финландският жп оператор „ВиАр груп“ организира една доста любопитна игра-загадка за своите пътници по един от най-дългите си маршрути.

От тази нощ например част от пътуващите от Хелзинки до Рованиеми с нощния експрес ще имат възможността да се включат в игра от типа „ескейп руум“, специално разработена за пътуването.

Сюжетът е заимстван от този на романа на Агата Кристи Убийство в Ориент експрес. Тази нова атракция, предлагана от финландските железници съвпада с премиерата на новата екранизация на книгата, която е дело на режисьора Кенет Брана.

Влакът ще пропътува 1000-километровото разстояние от Хелзинки до столицата на Лапландия на Полярния кръг за 13 часа. През това време 8 от пътниците, избрани сред 2500 желаещи, ще се потопят в една наистина вълнуваща и загадъчна игра. Те ще бъдат разделени на два отбора, а за капитани са определени известен местни актьор и писателка. За играта компанията е отделила два от вагоните, а според организаторите това ще е най-дългата игра-загадка в света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин