Да се качиш в буса на непознат и още вълнуващи истории от Южна Корея с YourDana - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Да се качиш в буса на непознат и още вълнуващи истории от Южна Корея с YourDana
Автор: Peika.bg
Да се качиш в буса на непознат и още вълнуващи истории от Южна Корея с YourDana

Попаднахме на канала на Йордана още преди да започне пандемията. В него тя показва живота си в Южна Корея и разказва любопитни факти за източната страна. Тъй като живо се интересуваме от корейската култура, веднага се абонирахме за нейните видеа и до ден днешен ги следим с интерес.

От известно време Йордана е в България и това беше идеална възможност да я поканим при нас, за да се запознаем и да разберем още интересни неща за Южна Корея и останалите азиатски държави, които е посещавала. Освен из Азия тя е живяла и във Виена и е обиколила доста европейски държави. Повече за интересните ѝ пътешествия можете да разберете в следващите редове:

Здравей, Йордана! Много се радваме, че си ни на гости! Как реши да заминеш именно за Корея?

Завърших кореистика във Виенския университет и докато учех отидох за един месец на почивка в Южна Корея. Влюбих се в тази държава и си казах, че мога да запиша магистратурата си в Южна Корея.

За първи път ли пътува сама?

Аз пътувам сама още докато учех във Виена. Занимавах се с Еразъм и пътувах до Прага и до други места сама. Отидох и до Шанхай сама за курс по китайски език. Там самото ми пристигане беше цяло приключение. Трябваше да отседна в общежитие, но на следващия ден след пристигането. Затова си запазих стая в хотел за една вечер и от там ми казаха,ч е с микробус ще ме закарат д хотела. След като пристигнах се оказа, че не говорят никакъв английски. Успяхме да се разберем, след което дойде едно бяло бусче без никакви надписи, от който слезе един мъж с червена тениска, отново без надпис на хотела. Качих се и това действително беше най-странното нещо, което съм правила.

Би ли се върнала в Китай?

Не мисля, че бих. Храната не ми хареса, хората бяха груби и сърдити. Имат навика да те гледат по улицата, дори те снимат. Една година след това реших да отида в Корея.

Какви бяха първите ти впечатления, когато отиде там за постоянно?

Бях най-щастливият човек на света, очите ми светеха. Ходех толкова радостна по улиците, а сърцето ми тупкаше всеки ден.

Как се справи с езика?

Не ми беше толкова трудно, защото корейците се опитват да те разберат по всякакви начини, помагат ти. Много се радват, когато видят, че чужденец говори корейски и дори се възхищават.

Къде другаде си била по света? Кое място те впечатли най-много?

Освен Южна Корея съм била в Тайван, Хонконг, Виетнам, Макао, Китай. Из Европа - Италия, Испания, Австрия, Чехия, Унгария и Англия. В световен мащаб най-много ме впечатли Тайван и това си остава едно от най-любимите ми места. От Европа много харесах Австрия.

Защо се е влюбила в Тайван, какви странни неща обичат да си похапват в Корея и мисли ли отново да се върне там, гледайте в нашето ново видео:

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин