Дълъг есенен уикенд за цялото семейство - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Дълъг есенен уикенд за цялото семейство
Автор: Александра Любова
Дълъг есенен уикенд за цялото семейство

Започва есенният сезон. Първият училищен звънец вече удари.

Какво по-хубаво от това да зарадваме малчуганите и да ги заведем на кратка почивка в Европа през есенната ваканция. В календара на МОН тя е планирана за 01.11-03.11. включително. Така, забавлявайки се, децата могат да научат нови неща и да посетят различни места. Към цялата забава ще добавим и някоя и друга отстъпка. Тук се включват Банка ДСК и WizzAir с тяхната иновативна кобрандирана кредитна карта DSK-WizzAir, с която пътувате и трупате точки, а отстъпките са гарантирани. За пътешествия с цялото семейство - бонусите са още по-големи. 

Не мислете, че вие ще скучаете и забавленията са само за децата. Подготвили сме ви дестинации, от които всички ще са доволни.

А ето ги и нашите неустоими предложения:

1. Валенсия

Есенната ваканция е с продължителност от 3 дни (от 1 до 3 ноември) и затова сме подбрали не толкова далечни дестинации. Полетът до Валенсия е приблизително 3 часа и няма да загубите цялото време в пътуване.

Модерни сгради, ситен пясък на плажа, палми и едни от най-хубавите музеи, аквариуми и зоопаркове в Европа. Страхотно, нали? Можем да добавим за възрастните чаша сангрия и вкусна паеля.

А за малчуганите и техния престой предлагаме:

Дълъг есенен уикенд за цялото семейство

Градът на изкуствата и науките (Ciudad de las Artes y las Ciencias)

Зад това име се крие културно-научен комплекс, който заема площ от 350 000 кв.м. Намира се сред невероятен парк и е чудесно място за спокойна разходка и среща с науката и изкуството. На територията му има 5 сгради с уникална архитектура:  Научният музей „Принц Филип” (Museo de las Ciencias Príncipe Felipe) – триетажна сграда, оформена като скелет на кит; киното с екран във формата на полусферичен купол от 900 кв.м Хемисферик (Hemisfèric); озелененият наблюдателен пункт Умбракъл (Umbracle); най-големият аквариум в Европа "Океанографик" (L'Oceanogràfic) и музеят на науките “Принц Фелипе”.

“Океанографик”

Дълъг есенен уикенд за цялото семейство
Дълъг есенен уикенд за цялото семейство

Най-подробно внимание можете да отделите на "Океанографик". Това е океанографски парк на открито, който заема площ от 110 000 кв. м. и е най-големият в Европа. Един истински подводен град, побиращ 42 милиона литра вода. Наподобява по форма водна лилия (идеята е на Фелис Кандела). Тук за посетителите има различни атракции, като шоу с делфини, подводен ресторант, подводен тунел и др. Работното време на Океанариума започва винаги в 10 часа, но в зависимост от сезона затваря по различно време – 18, 19, 20 часа, а през юли и август работи дори до полунощ.

Цените варират от €20 до €30 на човек, но за група от хора има различни намаления, както и за посещения в рамките на няколко дни. Не се лъжете, че можете да обиколите всичко само за ден, защото площта е внушителна, а забавленията - безкрайни. 

От центъра можете да хванете автобус номер 19 от спирка Sant Vicent Martir – Periodista Azzati до спирка Franca Albereda. Такси от или до пристанището излиза около €8 на човек.

Биопарк

Дълъг есенен уикенд за цялото семейство

Най-големият и модерен зоопарк в Европа, в който за животните са изградени големи помещения, имитиращи естествените им обитания, без решетки и клетки. Животните живеят свободни и необезпокоявани, отделени са от хората с растителност, водоеми, скали. Лемурите са тези, до които ще можете да се доближите най-много, защото са пуснати да тичат свободно из зоната за разходка.

Цени: €23.80/възрастен; €18/дете (4 - 12 год.), като на сайта на биопарка може се намират и промоции.

От централния площад Placa de l’Ajuntamento до тук може да стигнете за около 30 мин. с автобус 67 в посока Marina Baixa - Hospital Arnau de Vilanova. Слизате на спирка Hernández Lázaro - Vall de la Ballestera и ще се озовете на 5 минути пеша от биопарка.

2. Малта

Полетът до Малта е около 2 часа с WizzAir и ще имате почти пълни 3 дни за разходка, ако изберете дългия уикенд.

В Малта децата могат да разгледат Селото на Попай. Има детски филми, които остават в историята и колкото и отдавна да са измислени, никога не излизат от мода. Пример за това е филмчето за моряка Попай. Тук можете да разходите вашите малки калпазани в царството на спаначения герой.

Дълъг есенен уикенд за цялото семейство
Снимка: pixabay

За снимачна площадка на филма е избран залив в северозападния край на средиземноморския остров Малта – това е измисленото село Суитхевън, в което Попай неуморно спасява крехката мис Олив Ойл.

Дълъг есенен уикенд за цялото семейство

След като изпълнява ролята си на филмов декор, Селото на Попай става една от най-посещаваните туристически атракции в Малта. Забавлението е за деца и родители и включва водни трамплини, разходки с лодка, дървени скари за събиране на слънчев загар и  образователни игри.

Селото на Попай се намира на 3 км от град Мелиеха, Малта.От столицата Валета вземете автобус 42, от Слима или Сейнт Джулианс – автобус 222. Слезте в Мелиеха и оттам на всеки час минава автобус 237, който ще ви отведе до Селото на Попай.

Възрастните винаги могат да се насладят на спиращите дъха гледки, невероятния аромат на кафе и местната кухня. За повече информация за забележителности, музеи, транспорт и интересна информация за Малта, вижте тук.

3. Копенхаген

Полетът от София до Копенхаген отново е сравнително кратък - по-малко от 3 часа с WizzAir. Което също позволява да се възползвате максимално от тридневния престой там.

Копенхаген отгоре

Дълъг есенен уикенд за цялото семейство

От 2004 г. кулата на Кристианборг (дворецът, ползван за сграда на Парламента) е отворена за посетители, а качването догоре е напълно безплатно. Единственият недостатък е, че може да се наложи да чакате на опашка, тъй като желаещите са много, а мястото горе – ограничено. Изключителната гледка, която се разкрива, ще бъде атракция за малки и големи.

Среща с Малката русалка

Дълъг есенен уикенд за цялото семейство

Макар да не са съвсем истински, и героите от приказките си имат роден край. Имат си и статуи, къщи-музеи, паркове и всевъзможни други места, където можете да се срещнете с тях почти наистина. А ако питате децата – съвсем наистина!

Малката русалка от приказката на Ханс Кристиан Андерсен е „родом“ от Копенхаген, Дания. Статуя в близък до човешкия ръст е поседнала на скала край морето и се е загледала в далечината в очакване на своя принц. Самият Андерсен прекарва по-голямата част от живота си в столицата на Дания, недалеч от мястото, където се намира статуята.

Пикник в градината на краля

Дълъг есенен уикенд за цялото семейство

Това не е метафора – става въпрос за градината на кралския дворец Розенборг (Kongens Have на датски), в който не само тревата е в перфектно състояние за пикник, но може да попаднете и на концерти, куклен театър, изложби и други забавления. Прието е и да се събира тен на тревата. Нямате нужда от височайша покана.

Разходки из Кристиания

 

Дълъг есенен уикенд за цялото семейство

Този самообявил се „свободен град“, колонизиран от хипита през 1971 г., се намира на запад от центъра. Шарен, интересен, пълен с хора, които обикновено няма да срещнете в Копенхаген.

Надяваме се, че нашите предложения за есенно пътуване с децата са ви харесали!

Ако искате да подарите на вас и вашите деца забавление и прекрасно изживяване, доверете се на кредитна карта DSK-WizzAir. С нея трупате точки, които да използвате за отстъпки при резервации на самолетни билети и при покупка на услуги от сайта на WizzAir.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин