Ден на рисуването в България - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ден на рисуването в България
Автор: Лия Панайотова
Ден на рисуването в България
Снимка: wikipedia

По повод Световния ден на рисуването (7 юни), в няколко български града се организира инициатива, която насърчава естествената креативност на децата и едновременно с това обръща внимание на техните права. 

Денят на рисуването в България (Drawing Day), се заражда през 2010 г. и оттогава събитието се провежда всяка година. Идеята, залегнала в основата на тази инициатива, е децата да нарисуват своя интерпретация на различни световни теми, засягащи тях самите. Тази година надсловът е „Правата на детето“, което ще разкрие една интересна възможност да разберем как най-малките от нашето общество разбират и интерпретират своите права. 

Целта на събитието е да даде възможност на децата да изразят себе си – свободно и без никакви притеснения. Творческите умения нямат значение, важен е ентусиазмът да се развихрите с моливи, бои и изобщо - каквото ви падне! Инициативата насърчава всички, малки и пораснали деца, да се включат, като по този начин родители и малчугани ще имат възможността да прекарат времето си заедно по един по-различен и може би по-пълноценен начин. 

Мотото, с което този весел ден превзема цял свят, е „Зарежи всичко и рисувай!“, като така стимулира милиони хора да прекарат поне малко време далеч от телефоните, компютрите и телевизорите. Това е ден, в който всеки може да повярва в собствените си способности да създава изкуство и красота, чрез които да се доближи до другите. 

Денят на рисуването в България ще се проведе в градовете Пловдив, София, Ловеч, Пазарджик, Димитровград, Габрово, Шумен, Силистра, Бургас, Стара Загора, Лясковец и селата Царацово, Труд и Искра.

Можете да получите повече информация за инициативата тук

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин