Девин – минерални извори, красива природа и много история - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Девин – минерални извори, красива природа и много история
Автор: Peika.bg
Девин – минерални извори, красива природа и много история

Девин е един от най-атрактивните лечебни центрове в България, именно заради свойствата на водата там.


Там ви очакват древни руини, природни чудеса и съвременни постройки. Многобройните хотели, специализирали се в балнеолечебната дейност ще ви предложат уютна и отпускаща атмосфера, където да релаксирате пълноценно.

Девин се намира в Родопите, на 220 км от София, а природата в околността е запленяваща. Там може да се впуснете в ждрелата, пещерите, скалните образувания, защитените местности и природните резервати с ендемични растителни и животински видове, които опасват града. Може да посетите и някои от десетките минерални извори (с температура от 16 до 71 градуса), с които се слави местността.

Освен двете пещери, които са запазена емблема и на разположения на няколко километра от Девин Триград (Ягодинската пещера и Дяволското гърло), както и Триградското ждрело, не пропускайте да видите скалния феномен Слона, намиращ се само на 4 км от града.

Не пропускайте и водопадите Струилски дол, които се намират по поречието на Девинската река. За да стигнете до тях трябва да направите само 30-минутен пешеходен преход, но специално изградената екопътека Струилица – Калето – Лъката.

Девин – минерални извори, красива природа и много история

При разходката си в покрайнините на Девин ще стигнете и до старата българска крепост Калето, която се издига на скален нос над Девинската река. До нея пък ще минете, преминавайки по Кемеровия мост, който е един от най-значимите обекти в околността, обявен за паметник на културата. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин