Добри новини за пътуващи хора: Google Translate вече и офлайн - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Добри новини за пътуващи хора: Google Translate вече и офлайн
Автор: Peika.bg
Добри новини за пътуващи хора: Google Translate вече и офлайн
Снимка: Google

Вече ще можете да превеждате в реално време без да имате нужда от интернет

След като Google Maps вече са достъпни офлайн и можете да ги ползвате навсякъде по света без огромни сметки за пренос на данни, още едно полезно приложение става достъпно без мрежа. 

Колко пъти ти се е случвало в чужбина да искаш да преведеш нещо от местния език, от който не отлепваш и запетайка, да искаш да ползваш умните си приложения на телефона, но само при мисълта за сметката за пренос на данни в роуминг да се отказваш. Wi-Fi невинаги ти е под носа, а Google Translate правят търсенето му излишно, защото пускат офлайн версия на апликейшъна си. От 12 май той ще е достъпен офлайн, както за iOS, така и за Android.

Google Translate приложението може да превежда по няколко начина – от текст в текст, като „слуша“, докато му говорите, да „прочете“ какво пишете, да „каже на глас“ текст, да сканира надпис през камерата на телефона и да го преведе.

Офлайн ще могат да се правят преводи на 52 езика, сред които и български (пълен списък с всички достъпни офлайн езици тук). И ако се чудите как ще напишете нещо на китайски, за да го преведе приложението, достатъчно е да ползвате Word Lens – задържате камерата на телефона си върху меню, надпис, знак или снимка и получавате превод веднага (налично за 29 езика, сред които и български).

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин