Картите на Google Maps вече са и офлайн - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Картите на Google Maps вече са и офлайн
Автор: Peika.bg
Картите на Google Maps вече са и офлайн
Снимка: Thinkstock/Guliver

Около 60% от света няма интернет покритие, а ако пътувате в чужбина, интернетът не е сред най-достъпните удоволствия, които можете да си позволите в роуминг.

Затова и все още най-сигурният знак, че сте турист, си остава огромната разгъната хартиена карта, огъваща се във всички посоки от вятъра.

Google Maps карта без интернет

Това обаче скоро ще се промени, защото Google Maps вече са достъпни и офлайн. Нужна ви е интернет връзка само за първоначалното изтегляне на картата (още вкъщи или с wi-fi от хотела или кафене), а след това можете свободно да ползвате картата с всички детайли, упътвания, информация за места (като работно време и оценка на потребителите), както и възможност да търсите в картата. Единствената разлика ще е, че бизнес локациите (места за хранене и забавление, музеи и др.) няма да се появяват както онлайн със снимка и потребителски коментари, но пък ще си имат работно време, оценки и телефон.

Как да свалите офлайн карта?

Въведете името на град, район или държава и изберете Download от списъка с резултатите. Или отидете в Offline Areas в менюто на Google Maps и цъкнете върху бутона +.

След като веднъж е свалена, картата автоматично минава в офлайн режим, когато разпознае лоша или липсваща интернет връзка. Когато открие интернет, картата автоматично се връща в онлайн режим.

Новата функционалност на Google Maps вече е налична за Android, скоро и за iOS.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин