Доха – там, където можеш да си купиш сокол - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Доха – там, където можеш да си купиш сокол
Автор: Peika.bg
Доха – там, където можеш да си купиш сокол

Доха е столицата на малката, но изключително богата държава Катар и е един от най-сигурните градове за живеене. 

Интересно е да се отбележи, че в страната преобладават чужденците – от общо близо 2,8 млн. души население местните са малко над 10%.

Едно от най-известните места в Доха е изкуственият полуостров Перлата, чието построяване е струвало 15 млрд. долара. В луксозния квартал живеят само чужденци, подвизаващи се в своите пищни къщи с частни басейни, градини и плажове. Да, знаем, че звучи прекрасно, но имайте предвид, че най-евтините опции за закупуване на ново място за живеене започват от 4 млрд. долара.

Интересен факт, който е важно да знаете, ако сте се устремили към Катар, е, че можете да снимате всичко без жените. Звучи странно, но по-добре не си пробвайте късмета, тъй като може да си навлечете проблеми с полицията. Друго нещо, което трябва да имате предвид е, че в Доха е доста горещо. През лятото температурата може да достигне до 55 градуса, а влажността до 90%. Нощ, през която температурата пада до 20 градуса, пък се брои за хладна.

Доха – там, където можеш да си купиш сокол

 

Някои от най-интересните места, които може да посетите докато сте в Доха, са музеят на ислямското изкуство, ислямският културен център „Фанар“ 
и пазара Соук Уакиф, където се продават соколиТрадицията за лов с тези грабливи птици води началото си от бедуините около 3000 г. пр. н. е., но е жива и до днес. Разбира се, цената на един сокол никак не е малка и може да достигне стотици хиляди долари. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин