Доказано: От пастата не се дебелее - даже се слабее - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Доказано: От пастата не се дебелее - даже се слабее
Автор: Екатерина Пейчева
Доказано: От пастата не се дебелее - даже се слабее
Снимка: Photl

Вече не е нужно, докато разглеждате менюто в ресторанта, бързо да отгръщате страницата с пици и спагети в опит да се убедите, че не сте ги видели, а дори и да сте, че не, те изобщо не ви карат да се давите в слюнка.

Изследователи от Неврологичния институт в италианското село Поцили анализирали данни за хранителните навици на 23 хиляди италианци и установили две неща. Първо, редовното похапване на паста не прави панталоните по-тесни. Второ, в голяма част от случаите може даже да се наложи вие да стеснявате. Изследването показва, че честата консумация на паста се свързва с по-нисък индекс на телесна маса и с по-здравословни съотношения между обиколките на ханш и талия (подчертавам, „здравословни”, а не „екстремни”).

Доказано: От пастата не се дебелее - даже се слабее
Снимка: Thinkstock/Guliver

Преди да натиснете X бутона на браузъра си и да се втурнете към магазина, за да се заредите с паста за цяла седмица, ето уловката. Изследването е проведено изцяло с италианци, а за тях знаем, че (освен че измерват сексапила в сходство с пищните форми на Моника Белучи) са страстни почитатели на така наречената средиземноморска диета. Тя включва плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и такива, богати на полезните за сърцето рибни мазнини и зехтин... и разбира се, паста. Авторите изразяват дълбок скептицизъм, че ако редувате пица и спагети с мощни порции от Макдоналдс ще постигнете същия ефект.

Доказано: От пастата не се дебелее - даже се слабее
Снимка: Thinkstock/GuliverИталия

Иначе ако решите да следвате италианския хранителен бушидо кодекс, трябва да имате още нещо предвид. Най-здравословният ежедневен прием на паста не надвишава повече от двеста килокалории (или една малка чаша), а също и за предпочитане са пълнозърнестите тестени изделия.

Пожелаваме ви приятно „диетуване” на паста (въпреки че всички знаем, че ще използвате тази статия само като оправдание да си похапвате повече).

Екипът на Peika.bg не носи отговорност за евентуални неблагоприятни показания на кантара след продължително прилагане на диетата.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин