Дядо Коледа ще потегли от Лапландия без туристи - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Дядо Коледа ще потегли от Лапландия без туристи
Автор: Peika.bg
Дядо Коледа ще потегли от Лапландия без туристи

Коледният сезон започва този уикенд във финландската Лапландия, но тази година земята на Дядо Коледа е изправена пред безпрецедентна туристическа криза поради пандемията.

Финландия прие строги ограничения, така че повечето чужденци няма да могат да пътуват до Рованиеми в полярния кръг.

Знаете ли? Списъкът на добрите деца е много дълъг, но списъкът на добрите възрастни не е толкова дълъг. Но така или иначе, тези от вас, които не са се държали добре тази година, имате още няколко дни, за да направите нещо по въпроса”, каза Дядо Коледа от белия си град.

Рованиеми обикновено привлича 500 000 туристи всяка година, които идват в полярния кръг, за да присъстват на заминаването на шейната, която носи хиляди подаръци на децата. Тази година Дядо Коледа ще го направи по по-поверителен начин.

Ще имаме между 10% и 15% коледни туристи в Рованиеми в сравнение с миналата година, което представлява загуба на приходи от около 200 млн. евро”, обяснява Сана Кърккайнен от туристическия офис на в Рованиеми.

Изправен пред толкова много несигурност, туристическият офис няма пълен туристически сезон за следващите няколко месеца и не очаква да го възстанови до есента и зимата на 2021 г., когато пристига поредната бяла Коледа.

Домът на дядо Коледа, Лапландия, се намира в Северна Европа, включваща териториите, традиционно обитавани от етническата група саами. Днес областта е разделена между Норвегия, Швеция, Финландия и Русия, като саамите съставляват едва 5% от населението. Площта на Лапландия е около 390 000 кв. км, а населението — около 2 млн. души.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин