Защо трябва да посетите Банф и езерото Луиз тази зима? - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо трябва да посетите Банф и езерото Луиз тази зима?
Автор: Peika.bg
Защо трябва да посетите Банф и езерото Луиз тази зима?
Снимка: pixabay

Сгушени във величествените канадски Скалисти планини в Алберта, Банф и езерото Луиз са сред най-изящно красивите места на Земята.

Това е и една от най-популярните дестинации за туристи от цял ​​свят, но можете да избегнете тълпите, като посетите през зимата - особено близо до Коледа.

Национален парк Банф е известен с девствена природа, величествените плата, красиви езера и бурните реки, разнообразие на флората и фауната.

Защо трябва да посетите Банф и езерото Луиз тази зима?
Снимка: pixabay

След като се настани зимата, се случва нещо вълшебно - земята се превръща в приказка с чудеса, носейки със себе си сезонна смяна на приключенията, на които най-добре се наслаждавате със сняг. Националният парк Банф е дом на три ски курорта от световна класа, Банф Съншайн, Ски курорт Лейк Луиз и Норкуей, но има много други начини да се забавлявате. Има вероятност да видите северното сияние. Насочете се към Банф и езерото Луиз, за ​​да видите колко мразовито забавление можете да имате.

Защо трябва да посетите Банф и езерото Луиз тази зима?
Снимка: pixabay

Изкачете се на алпийската пътека, дълга шест мили, която започва на паркинга в Горните горещи извори и излиза на върха. Или се возете на гондолата Banff до върха, което отнема по-малко от десет минути. Докато се разхождате около палубата за наблюдение на покрива, ще видите шест снежни планински вериги и ще имате невероятна гледка към долината Bow и град Банф отдолу. Между средата на ноември и Коледа ще намерите работилницата на Дядо Коледа в разгара си на върха на гондолата Банф.

Местният екипаж ще ви снабди с екипировка за умерен преход до сините водопади в каньона Джонстън. По време на пътуването ще се насладите на драматични гледки към замръзнали водопади и заснежени дървета в извисяващите се стени на каньона. Каньонът Джонстън също е популярно място за ледено катерене, така че може да видите алпинисти да си проправят път нагоре по ледопадите, докато се разхождате по заледените пътеки. Ако това ви вдъхнови да опитате ледено катерене, ще откриете, че Джонстън Каньон има отличен набор от маршрути от начинаещ до експерт.

Защо трябва да посетите Банф и езерото Луиз тази зима?
Снимка: pixabay

Отворена целогодишно, пещерата Плъховото гнездо близо до Канмор има повече от две мили тунели и изобилие от геоложки характеристики, за да бъде още по-интересно. Ако сте там между 20 - 23 декември, преместете се до Голямата галерия на пещерата за празничен концерт, различен от всеки друг.

Най-добрият начин да оцените зашеметяващото величие на Скалистите планини е да полетите високо над тях, като разгледате отблизо заснежените върхове и се удивите на ослепителните тюркоазени езера в долините отдолу. Въздушните обиколки ще ви отведат с хеликоптер, пилотиран от експертен авиатор, за 12 - 45 минути на великолепно разглеждане на забележителности и ще ви възхитят докато се извисявате сред облаците.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин