Джерард О`Донован: Чрез пътуването човек претърпява развитие - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Джерард О`Донован: Чрез пътуването човек претърпява развитие
Автор: Peika.bg
Джерард О`Донован: Чрез пътуването човек претърпява развитие

Джерард О`Донован е коуч на лидери, корпоративен коуч и ментор, но и нещо повече от това – той има мисия и тя е да популяризира коучинга по целия свят. О`Донован е Почетен президент на Международния институт по коучинг и менторство (IIC&M) – водещата световна организация за акредитация на професионални коучове. 

Той е основател и главен изпълнителен директор на Noble-Manhattan Group – най-дълго съществуваща европейска организация, предлагаща коучинг и обучаваща коучинг професионалисти от най-висок ранг. СЕО е на The ALPHA Group – бизнес организация за развитие и подкрепа на мениджмънт в малкия и среден бизнес  в 21 държави. С Джерард О`Донован можете да се срещнете на семинара, който ще се проведе в София на 14 юли 2015 г. - "Въведение в коучинга".

Освен това, неговата страст са запознанствата с нови хора и досегът до различни култури, което го прави идеален събеседник за Peika.bg. Ето какво разказа Джерард за коучинга и пътуванията:

- Какво е коучинг?

- Коучингът е начин да подпомогнеш човек да достигне върхово представяне в различни сфери от живота си – чрез помощ и подкрепа от професионален коуч, който отправя предизвикателства и стимулира непрекъснатото развитие на личността.

- Може ли коучингът да ни направи по-щастливи?

- Със сигурност – той ни помага да се свържем с истинските си базисни ценности, да разберем кое е действително важно за нас в живота ни. Когато това се случи, отпадат голяма част от стресорите, които често обсебват живота ни.

- Пътувате много – как бихте описали световната карта на съвременния коучинг?

Коучингът - според данните, с които разполагам - е втората най-бързо разрастваща се индустрия в света (след информационните технологии) и наблюдавам как той бива приет топло в почти всички страни и култури, за които се сещам – от Китай до Южна Америка и всички територии между тях… Една от причините е, че коучингът наистина овластява личностите – помага им да си възвърнат контрола върху собствения живот и да започнат сами да определят насоките си на развитие. Това поражда необятно усещане за свобода.

---

Най-невероятното ми преживяване на път беше... пътуване с мотора ми в Мароко, из Сахара, както и срещата ми с племето Туареги.

Бих се връщал отново и отново в... малки и големи градове, които познавам – за да мога да ги изследвам в дълбочина и да получа истинско усещане за това какво е да живееш там.

Първото нещо, което правя, като пристигна на ново място, е... да прекарам няколко часа, разхождайки се из града, за да се ориентирам и да почувствам атмосферата и обстановката.

Никога не тръгвам на път без… своя Киндъл – за да мога чета любимите си книги. За мен е важно да научавам нещо всеки ден.

Един мой ден на път протича така: Ставане рано (в 6ч. сутринта), хубава закуска, време за учене и размисли (поне един час време за размишления всеки ден!), след това – време за разходка и изследване околностите, после – обратно на път към следващата дестинация.

Последния уикенд се оказах в... Кувейт – място, на което не бях ходил преди, но вече създадох приятелства там и по тази причина съм сигурен, че ще се върна.

За мен пътуването е... по-голямо предизвикателство и удоволствие от самото пристигане до крайната цел, защото чрез пътуването, човек претърпява развитие. Пътуването ни прави личностите, които сме, а не крайната точка.

Най-важният съвет, който мога да ви дам, е... никога, никога не се отказвайте от своите мечти и цели – винаги се борете да постигнете нещо по-добро!

Идеалното пътуване включва... да прекараш смислено време с хора, които развиват мисленето ти и представата ти за света.

Пейката с най-хубавата гледка се намира... на Боулийз Коув – с гледка към залива Уеймът. (графство Дорсет, Югозападна Англия – бел. прев.)

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин