Един неолимпийски спорт – борба с пръсти - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Един неолимпийски спорт – борба с пръсти
Автор: Петя Димитрова
Един неолимпийски спорт – борба с пръсти

Всички вие, отегчени до безкрай от футбол, волейбол и ски алпийски дисциплини, сбирайте се - време е за борбата на пръстите! Германците, или по-точно баварската част от тях, ни предлагат друга спортна страст – първенство по борба с пръсти (Fingerhakeln). Но не си мислете, че става дума за що-годе популярната игра с палци. Това е спорт, в който всеки желаещ (и достатъчно трениран) може да докаже силата на... средния си пръст (по принцип може да се състезавате с всеки пръст, но се оказва, че именно този е най-податлив на тренировки).

И за да бъде всичко това още по-впечатляващо, първенството не е нова хрумка. През 2012 г. се провежда неговото 35-то издание, в което участие вземат 156 пръста, така де състезатели, разделени в цели 9 категории. За справка - в Европейското футболно първенство през същата година участие вземат едва 16 отбора, но подплашени от големия интерес към борбата с пръсти, от УЕФА предложиха броят им да бъде увеличен на 24.

Правилата на този все още подценяван спорт са изключително прости – един срещу друг на дървена маса се изправят двама състезатели от една категория, пръстите им влизат в специална каишка, реферът подава сигнал и... нека най-добрият победи!

Препоръчваме ви борбата с пръсти поради следните причини: не е нужно да си купувате скъп екип, за да тренирате, а освен споменатите вече дървена маса и каишка, друго оборудване не ви е необходимо. Разбира се, ако имате намерение в бъдеще да участвате на първенството, не е зле да си набавите ледерхозентрадиционните баварски панталони с тиранти.

Смята се, че началото на този спорт е поставено в миналото, когато по този начин са се решавали спорове, а днес участието в такъв турнир е въпрос на чест.

И все пак борбата с пръсти не е шега работа. За да станете шампион, се изискват сериозни тренировки, сила, техника и, естествено, високо ниво на поносимост на болка. Провежда се ежегодно през май.

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Krasimira Jekova, 21.01.2013 | 15:50
много странен спорт
Абонирайте се за нашия бюлетин