Едмънтън, градът с най - големите исторически музеи и исторически парк в Канада - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Едмънтън, градът с най - големите исторически музеи и исторически парк в Канада
Автор: Елена Исаева

Канадският град Едмънтън е наречен на едноимения квартал в Лондон. Това е родното място на управителя на компанията, която е основана през 1795 г. и дава началото на развитието на Форт Едмънтън. Има доказателства, че праисторически хора са обитавали района дванадесет хиляди години преди новата ера.

Градът е раположен на река Норт Саскачеван, някога бил спирка по пътя за златната треска, днес той е водещ център на газовата и нефтената промишленост в Канада. Добре развити са и високите технологии.

Едмънтън, градът с най - големите исторически музеи и исторически парк в Канада
Снимка: pixabay.com

Едмънтън разполага с огромна площ от озеленени и залесени пространства. Това е мястото с най – много паркове за цялата страна, като в тях се срещат дръвчета като ябълки, кестени, кленове и други. Тук се намира и най – големият музей на жива история в Канада. Разположен е в долината, близо до центъра на града. На това място са събрани все още работещи автомобили, превозни средства теглени от коне, както и парен влак.

Зоопаркът на града също е огромен, работи 364 дни в годината и е богат на многобройно количество животни от различни части в света.

Със своята красота, интересни атракции, богата история и култура, разнообразие от развлекателни дейности, Едмънтън е привлекателен и желан като дестинация от туристите. Тук се намират най – големия исторически музей и най – големият исторически парк  в Канада, както и най – големият МОЛ за Северна Америка.

Ето и едни от най – интересните места, които можете да посетите по време на престоя си в този космополитен и красив град:

1. Започнете с историческа пешеходна обиколка на града. Тук са запазени няколко големи сгради с ключово място в историята на града – канадската тихоокеанска жп гара, южната пощенска служба, хотел Strathcona, театърът Принцес. Също така тук има много модерни кафенета, в които можете да изпиете чаша топла напитка, да хапнете някоя вкусотийка и да продължите напред с обиколката и заниманията.

2. В града има многообразие от музеи. Разгледайте Музеят на авиацията. Където се съхранява колекция на военни и цивилни самолети. Посетете и Историческия музей, където в няколко отделни секции е представена историята за възникването и развитието на града.

3. Разгледайте многообразието от растителни и дървесни видове. Тук можете да видите евкалиптови дървета, секвои, тропически вечнозелени дървета и други. Също така има разнообразие на лилии, бегонии, рози и здравец. Не пропускайте и кафенето, където предлагат вкусно ароматно кафе.

4.  Разходете се из парковете на града, в някои от тях има голф игрища, красиво оформени езера, заобиколени от много зеленина и цветя.

5. Отидете в художествената галерия на Алберта, където се провеждат множество културни фестивали. В града се провеждат редица фестивали, предимно през лятото. Може освен  културно – опознвателния тур, да станете зрител и участник в някой от тях.

6. Посетете зоопарка, където са събрани повече от 350 живтни от цял свят, разделени в няколко зони, според мястото, откъдето е проихода им. Тук ще имате възможнот да видите сурикати, червени панди, алпака и други.

7. Пуснете се из магазините, пазарувайте, влезте в някой изискан ресторант, поръчайте вкусна храна. Тук храната е с голямо разнообразие – от местна, индийска храна, корейска, италианска и други.

Може да посетите града и през зимата, за да се насладите на възможността да карате ски или да практикувате някой друг зимен спорт. Градът предлага за всеки по нещо.

 

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин