Една малка стъпка към преоткриването на природата на България - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Една малка стъпка към преоткриването на природата на България
Автор: Peika.bg
Една малка стъпка към преоткриването на природата на България
Снимка: OMV

Всяко приключение започва с куфар с малко дрехи, фотоапарат, идея за нова дестинация в ума и gps-а на колата. А в албума със стикери на OMV „Заедно преоткриваме България на път“ има посоки и пътеки, с които ще препокриеш любими места и нови природна забележителност, която ще заемат заслужено място в сърцето ти.

Ето три идеи за посоки и пътеки от албума със стикери на OMV „Заедно преоткриваме България на път“, с които всяка една крачка ще бъде запомняща се.

Панорамна алея стъпалата в местността голак (до Разлог)

На около час път от Благоевград е едно от най-красивите места за разходка с деца - Панорамна алея „Стъпалата“, която е изградена през 2015 г. в местността Голак. Разходката по нея отнема около 15 минути, освен, ако не се спираш за снимки и разглеждане на различните информационни табели и инсталации. Много от семействата, които посещават алеята, завършват разходката по нея с пикник под дванадесетметровата модерна кула на самия връх на Голак. От кулата се открива спираща дъха гледка към Разложката котловина и Пирин. Ако се загледате в посока хижа Яворов ще забележите седем на брой стърчащи мраморни зъбера – т.нар. „Стъпала“, които са и вдъхновение за името на алеята.

Една малка стъпка към преоткриването на природата на България
Снимка: OMV

Екопътека Згориград в Северозападна България

В югозападно от Враца, на по-малко от 5 км, се намира село Згориград. Името на селото като че ли намеква за красотата, която се крие съвсем близо до него – едноименната екопътека, която е известна и под имената Врачанска и Боров камък. Добре маркирана, пътеката е вдъхновена като от приказка - осеяна с мостчета, стъпала, малки и големи водопади и множество места за отдих. Тръгнеш ли по нея, неусетно ще достигнеш и водопада Боров камък. Целият път отнема не повече от час и половина (без времето, което се отделя за почивки), а по дължината му лъкатуши и река Лева, която образува живописни форми, типични за ерозията, която се наблюдава в ждрелата на реки.

Една малка стъпка към преоткриването на природата на България
Снимка: OMV

Екопътека „Искър – Панега“ в Централна Северна България

Екопътеката е оазис сред девствената природа на град Луковит. „Искър – Панега“ следва течението на река Златна Панега, която ще ви удиви с нежните си синьо-зелените нюанси и полски цветя по извивките й. Уникалното за тази екопътека са удобните дървени мостчета, които са изградени непосредствено до скалите, покрай които минава реката. В слънчевите дни отражението ти се прегръща със слънчевите отблясъци на водите й и създава усещане за безвремие и неповторима красота.

Още идеи за неповторими туристически преживявания можете да откриете в албума със стикери на OMV „Заедно преоткриваме България на път“. Цената му е 0.99 лв., а OMV България ще дари събраните средства от продажбата на албумите за благотворителност в края на кампанията. Всеки клиент получава комплект от 2 стикера безплатно за всеки 20 лв. от покупката на гориво и/или продукти от ресторанта и магазина, в която и да е бензиностанция на OMV в страната. А всеки, който регистрира кода от последната страница в сайта на OMV, може да спечели една от 30 награди. Всяка награда е на стойност 500 лв. във ваучери за гориво.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин