Една от най-добрите архитектурни снимки - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Една от най-добрите архитектурни снимки
Автор: Peika.bg

Фотографът Педро Луис Ажуриагера Саиз направи нощна снимка на научния музей Хемисферик във Валенсия, Испания и зашеметяващият резултат не само направи сградата да изглежда като гигантска, полупрозрачна риба със светещи органи, видими отвътре, но и спечели наградата на съдиите в конкурса "Art of Building Photographer of Year".

По подходящ начин, снимката е озаглавена просто „Риба“.

 

Саиз казва: „Когато се отразява във водата през нощта, архитектурата на сградата ни показва фигурата на риба, може би праисторическа с все още живо сърце“.

Саиз печели парична награда от 1500 паунда (1,959 долара).

Сюрреалистичната снимка оглави хиляди други публикации от над 100 държави, за да вземе наградата в дома на 10-тото годишно издание на конкурса „Art of Building Photographer of Year“. Конкурсът се ръководи от Chartered Institute of Building (CIOB), професионален орган за управление на строителството, базиран във Великобритания.

Наградата за публичен избор отиде при Александър Бормотин от Русия, който щракна футуристичен образ на нова подземна гара в Москва.

Една от най-добрите архитектурни снимки
Снимка: Alexandr Bormotin

Изпълнителният директор на CIOB Каролайн Гъмбъл казва: „Толкова много изображения успяха да създадат усещане за настроение и място, беше удоволствие да видя толкова добра конкуренция."

"Печелившите фотографии показват красотата и хармонията в страхотната архитектура и са напомняне за въздействието върху нашите емоции и благополучие, което добре проектираните сгради могат да постигнат."

Източник

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин