Една пейка с красив изглед към Врачанския Балкан - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Една пейка с красив изглед към Врачанския Балкан
Автор: Peika.bg

Кацнала на самия ръб на величествения балкан, стои една пейка, от която се разкрива 360-градусова гледка към величествените скали. 

Врачанския Балкан е сбъдната мечта за всеки пътешественик, който е поел из България в търсене на красотата и величието на природата, историята и културното ни наследство.

А как по-добре да се насладите на красотата на балкана от това да поседнете и да наблюдавате полета на птиците, да чуете щурците и как вятъра полюшва клоните около вас, да се потопите в омайния аромат на билки и цветя.

Природата е направила от този район силно притегателно място – заради пещерите, речните дефилета, условията за катерене, водопадите и какво ли още не.

Можете да останете зашеметени от зелените плата на Врачанския Балкан, осеяни с пъстър килим от пролетни цветя и дом на красиви стада полудиви коне!

С разнообразния си релеф и близостта си до град Враца и множеството малки населени места на територията му, природен парк „Врачански Балкан” е едно от предпочитаните места за еко и планински туризъм.

За да достигнете до красивата пейка с още по-зашеметяваща гледка към балкана, Згориград и Враца, трябва да поемете по пътя за пещерата Леденика. Не пропускайте да се отбиете за посещение в пещерата, няма да останете разочаровани.

 

С множеството си природни забележителности и богатото си биоразнообразие в балкана има възможност за практикуване на различни видове туризъм. Който и сезон да изберете за посещение - няма да сгрешите. Пролетта ще ви прикани с песента на птиците, лятото ще ви даде хладно убежище, есента ще ви изуми с пъстрите си цветове, а зимата ще покрие всичко с красиво одеало.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин