Една по-различна туристическа атракция. Стиска ли ви? - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Една по-различна туристическа атракция. Стиска ли ви?
Автор: Peika.bg
Една по-различна туристическа атракция. Стиска ли ви?
Снимка: Pinterest

В центъра на Лос Анджелис има една по-различна туристическа дестинация.

На около 300 метра височина, прозрачен стъклен слайд, прикрепен отстрани на сградата на Американската банка, позволява на хората да се плъзгат от 70-ия до 69-ия етаж.

Skyslide е на стойност от 3,5 милиона долара и се намира на реновирания последен етаж на сградата, която се издига на 300 м височина и е една от най-високите в страната.

Плъзгащата се и прилежащата 360-градусова наблюдателна площадка е с дължина 14 м, но е направена от стъкло с дебелина само 3 см.

За да се возите, се качвате на постелка и я издърпвате нагоре над краката си - нещо като импровизирана шейна - и се хвърляте в пропастта. 

Една по-различна туристическа атракция. Стиска ли ви?
Снимка: Pinterest

14 метра може да ви звучи дълго разстояние, но возенето отнема само няколко секунди. Преди да успеете да извикате, вие се изстрелвате на предпазна постелка на 69-ия етаж. 

Сградата на Американската банка е придобита през 2013 г. от OUE Ltd., базирана в Сингапур компания с портфолио от хотели, търговски и жилищни сгради в Азия и САЩ. Нюйоркската фирма на архитекта IM Pei първоначално проектира емблематичната кръгла офисна сграда, а строителството е завършено през 1989 година.

Люси Румантир, президент и главен изпълнителен директор на OUE за Америка, казва, че компанията започна срещи около шест месеца след придобиването, за да обсъди какви нови елементи могат да бъдат добавени, за да привлекат повече от просто офис работници.

Отговорът е бил наблюдателна площадка

В ясен ден можете да видите целия път към океана. Но много високи сгради в големите градове имат наблюдателни площадки, а идеят е била за нещо наистина специално.

Дадени са много идеи, дори скок с бънджи от покрива, докато накрая са взели решение за тази интересна "пързалка". 

„Ние казахме:„ Трябва да направим нещо, което не съществува никъде другаде “, казва Румантир.

В крайна сметка решили са направят външен стъклен слайд. Спускането е безопасно - слайдът е достатъчно силен, за да издържи училищен автобус, пълен с хора в него. (по думи на директора)

В допълнение към пързалката, на 70-ия етаж има наблюдателна площадка, обгръщаща цялата сграда, както и външни палуби на 69-ия етаж с монтирани бинокли, за да разгледате по-подробно града отдолу. 

Билетите за влизане в Skyspace са 25 долара за възрастни, а за спускането по Skyslide ще трябва да заплатите  допълнителни 8 долара.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин