Екатеринбург - еклектика и необичайна история - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Екатеринбург - еклектика и необичайна история
Автор: Peika.bg
Екатеринбург - еклектика и необичайна история

Екатеринбург е четвъртият по гоемина град в Русия, в който обаче са концентрирани много история и изкуство.

Митологичните герои, екзекуцията на Романови, възходът на първия президент на Русия – Борис Елцин и легендарни гангстерски вражди от 90-те години на миналия век са само част от цветната история на града.

В Екатеринбург може да намерите над 30 музея, множество галерии, театри, университети, както и най-големият аква парк в Европа – Лимпопо. През вековете градът преминава през различни етапи, белязали и външния му облик. В него можете да разпознаете няколко архитектурни стила и да видите всевъзможни екстериорни решения и забележителности. Със сигурност обаче ще се изненадате от величието на класицизма, еклектиката, модернизма, конструктивизма и неокласицизма – необичайна комбинация, съществуваща на едно място.

Екатеринбург - еклектика и необичайна история


Екатеринбург се явява историческата столица на Урал и е основан през 1723 гРешаващо за развитието на града се оказва голямо златно находище, открито през XVIII век. Скоро след това се превръща в голямо икономическо средище. Качествата на суровините от Екатеринбург се прочуват в цял свят и желязото от планинския град достига чак до покрива на британския парламент и стои в основата на изграждането Статуята на Свободата в САЩ.
Екатеринбург - еклектика и необичайна история
Снимка: Alex Alishevskikh/Flickr


Друг интересен факт е, че именно в Екатеринбург е било екзекутирано цялото императорско семейство на Николай II, както и част от слугите му и всички онези, които до последно подкрепяли монарха.

При всички положения, ако посетите Екатеринбург, няма как да останете разочаровани или скучаещи.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин