Еквадор през погледа на един местен - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Еквадор през погледа на един местен
Автор: Катя Томова

Еквадор е разделен на три региона: Ла Коста – крайбрежието, Ла Сиерра – високите земи, и Ел Ориенте – изтокът. Тук можете да видите красиви плажове, планини, сред които и веригата на Андите и амазонски дъждовни гори, които се разпростират на почти половината от площта на страната. Нека разберем повече за мистичния Еквадор от един местен – Андрес. Андрес Малдонадо Мартинес е на 27 години и живее в столицата на Еквадор – Кито. Студент е в тамошния университет Пуче, като е учил и в колежа Себастиян Беналчазар в Богота, Колумбия. Андрес е интелигентен и динамичен млад човек, който се съгласи с гордост да разкаже за родината си.

Първото място, на което ще ви заведа в Еквадор е... монументът Митат дел мундо – в центъра на света. 30- метровият паметник индикира мястото, което се счита за среда на света. Наблизо е и етнографският музей, който също предлага интересно преживяване. 

Ако дойдете в Еквадор, не пропускайте да си направите снимка с... вулкана Тунгурауа, в момент на изригване. Той е както един от най-активните вулкани в Южна Америка, така и един от най-впечатляващите.

Искате да опитате едно еквадорско ястие? Препоръчвам маито – риба, обвита с листо от банан. Също севиче – нашият вариант е във вид на студена супа.

Когато искате да избегнете тълпите хора... отидете на разходка в планината. Нашите планини са страхотни за хората, обичащи спокойствието, но и за екстемните натури – тук е мястото за заклетите планинари.

Живеещите в Еквадор никога няма да... бъдат груби с вас, да се покажат негостоприемни и да ви обидят.

Можете да познаете кога някой е от Еквадор по... поведението – много сме мили, галантни, предразполагащи. Обичай при нас е при среща да разменяме целувки по бузите. Също сме известни с говоренето на много висок глас и навика да се смеем често. Освен това и начинът на обличане е някак си разпознаваем. Супер приятелски настроени и отворени сме към всички.

Малко хора знаят за Еквадор, че... нашата столица Кито спечели световните туристически награди за 2013 г.

През лятото трябва... да се насладите на прекрасните ни плажове – много хора и движение, кадифен пясък, лазурна вода.

През зимата трябва... да посетите историческия център.

Най-доброто пътуване от Еквадор е към... островите Галапагос, наречени на големия брой слонски костенурки, които се срещат тук. Другото име на архипелага е „Островите на очарованието“.

Може да се случи само в Еквадор... това, че страната ни е толкова интересна и изобилства от незабравими гледки и преживявания. Естествено и фактът, че сме много готини хора.

Прочетете всички интервюта през погледа на един местен. Вие сте местен някъде в чужбина? Разкажете ни за своя град! Пишете ни на info@peika.bg.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин