Лондон през погледа на още един местен - Интервю на пейката - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Лондон през погледа на още един местен
Лондон през погледа на още един местен

Вижте още една гледна точка на тема "Лондон през погледа на един местен".

Михаела работи във фирма за онлайн маркетингови проучвания от повече от година. „Лондон е много разнолик град и има много неща, които харесвам и не харесвам. Харесва ми разнообразието и възможността да общувам с хора от най-различни националности. Най-големия недостатък според мен е времето – почти постоянно е мрачно и дъждовно и духа вятър“. Ето какво още вижда като местен Михаела в Лондон:

Първото място, на което ще ви заведа в града, е... Лондон Ай (Лондонското Око). Това е емблематично място за Лондон, откъдето също се виждат реката, катедралата Уестминстър и Биг Бен. Гледката, която се разкрива от Лондон Ай, е невероятна. Бих го препоръчала най-вече вечер, защото имаш възможността да видиш светлините на града и е много красиво.

Когато ми се иска малко спокойствие, отивам... в Хампстед хийт парк или Александра палас парк – и двете са много красиви места, които са по-нависоко и има хубава гледка към града, това ми действа релаксиращо.

Ако дойдете в Лондон, задължително се снимайте с... Биг Бен, Бъкингамския дворец и червена телефонна кабина. Също бих препоръчала музея на Мадам Тюсо с восъчните фигури на известни личности. Определено е много интересно.

Ако трябва да опитате едно-единствено нещо от местната кухня, то непременно трябва да е... английската закуска – емблематична за Англия. Учудващо изглежда по-вкусно, отколкото звучи.

За да избягам от ежедневието, отивам в... музеи, галерии, паркове или просто релаксирам вкъщи.

Жителите на Лондон никога не биха... отказали да помогнат с упътване и информация за каквото и да е било. Също трудно би се случило да не се извинят, дори и ако ти ги бутнеш.

Можеш да познаеш, че някой е от Лондон по... винтидж стил, ретро мода. Както винаги Островът се отличава със своя собствен стил във всичко, включително и модата.

Малко хора знаят, че... все още съществува класово разделение между британците и че съществуват специални правила (макар и неписани) за разговори в различни социални ситуации – на работа, в транспорта, в пъба.

През пролетта трябва... да се насладите на многобройните паркове на територията на Лондон – съществуват много красиви и поддържани паркове, където бихте могли да прекарате целия ден.

През лятото трябва... да посетите Гринуич обсерваторията, където е много красиво и също има гледка към целия град. Може да достигнете дотам и с корабче по Темза.

През есента трябва... да отидете на мач на някой от добре познатите на цял свят английски отбори – Манчестър Юнайтед, Челси, Арсенал и т.н

През зимата трябва... да организирате времето си в места на закрито, защото изключително много духа и навън не е много приятно. Ако изберете да празнувате Нова година в Лондон, ще имате възможността да видите зарята над Лондон Ай, която е наистина впечатляваща.

Най-добрата еднодневна екскурзия от Лондон е до... Оксфорд. Стига се за приблизително 2 часа с автобус. Градът има невероятна архитектура и много студенти, които определено придават много чар и атмосфера. Има много заведения и активен нощен живот и хората са много позитивни и приятелски настроени. Също ще можете да посетите много музеи и колежи с историческа значимост, които са отворени за посетители.

За разходка сред природата местните хора отиват до... по-известните паркове като Хайд парк и Сейнт Джеймс Парк, но много от тях предпочитат да излязат извън Лондон.

5 места, за които не знаете, ако идвате в Лондон за пръв път:

- Камдън Таун (Camden town) има много места с жива музика, по-скоро алтернативен тип музика, като цяло това е по-екстравагантно място и не се харесва на всеки, но е доста емблематично за Лондон и си заслужава да се види.

- Чайнатаун – надниквате в бита на китайското съсловие, чийто обществен живот е концентриран в този район, изобилстващ от типични традиционни места за вкусна храна и неподправения чар на червените фенери.

- Нотинг Хил – където можете да се разходите по прословутата Портобело стрийт, която се превръща в разноцветен пазар за уникати по време на уикенда, а също и любимо място на много режисьори (тук са заснети не една или две известни филмови сцени).

- Ъгълът на ораторите (Speaker’s corner) – уникално място, където разхождайки се, можете да чуете неподправения диалог между случайни оратори, събрали се да изразят своите гледни точки, по въпроси, които ги вълнуват.

- Ричмънд Парк – уникален парк, където буквално можете да срещнете елен или сърна, тъй като те свободно се разхождат заедно с вас. Това е изключително голяма площ и е наистина неповторимо усещането за единение с природата. Според много хора, това е най-красивия парк в Лондон

Прочетете всички интервюта през погледа на един местен. Вие сте местен някъде в чужбина? Разкажете ни за своя град! Пишете ни на info@peika.bg.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Интервю на пейката
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин