Ел Тотумо – кална баня във вулкан - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ел Тотумо – кална баня във вулкан
Автор: Peika.bg

Калната баня не е нещо ново в туристическите оферти, но в Южна Америка природните особености предлагат повече от интересни и разнообразни вариации по темата. Повечето хора в Колумбия са далеч от охолния живот и единственият им шанс да изкарат малко добри пари по техните стандарти е да използват всичко, което имат. В случая говорим за вулкан с кал.

Калният вулкан Ел Тотумо е в Sеверна Колумбия на 50 километра от Картахена. ВулканичнИят конус се извисява на 15 метра височина и до него се стига по дървена стълба, а като се спуснете по нея, влизате в хладна кал, която е толкова гъста, че не потъвате надолу в нея, а оставате на повърхността.

Изцяло в духа на атракцията, местните разправят историята за това, че преди много време от вулкана е изригвала лава и това е било считано за работа на Дявола. Техният свещеник обаче е угасил вулкана, поръсвайки го със светена вода и по този начин е удавил Дявола в кал, както заслужава. Добре че това е само измишльотина, защото противното би означавало, че хиляди туристи се къпят в Дявола.

Местните хора пък печелят пари от това да опаковат чужденците за калната баня, да държат вещите им, да ги снимат. За жените-туристи има и специално ръчно почистване. Когато излязат от кратера, група местни жени им помагат да се отърват от калните дрехи и ги избутват в близкото езеро. След това местните заливат туристките с кофи с вода и започват да почистват от калта телата и дрехите им. Разбира се, цялата операция завършва с връщане на дрехите и изискване цялото удоволствие да бъде платено. Дяволска работа, но изживяването в лечебната кал вероятно си струва. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин