Емблематичният плаж Миртос - полезна информация - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Емблематичният плаж Миртос - полезна информация
Автор: Peika.bg
Емблематичният плаж Миртос - полезна информация

Плажовете на южната ни съседка Гърция привличат милиони туристи всяка година, а предпочитаните дестинации са десетки.

Сигурни сме, че всеки, който поне веднъж е имал удоволствието да посети някои от плажовете, си има свой любим. Ето и още една идея за място, което смело можем да твърдим, че е едно от най-красивите в Гърция – Миртос

Плажът се намира в северозападната част на остров Кефалония в Йонийско море и е сгушен между планините Агиа Динати и Калон Орос. За световната му слава допринасят както уникалното му местоположение, така и невероятният контраст на пейзажа вълшебни тюркоазени морски води и гладки бели мраморни камъчета на широката плажна ивица. Гледката, която се разкрива от пътя към плажа, е една от най-фотографираните в Гърция. Почти сме убедени, че няма турист, който да е посетил това място и да не запечатал момента.

Миртос се оказва толкова привлекателна дестинация, че задължително присъства в класациите за най-красивите плажове на света. Цели 12 пъти той е избиран за най-добър гръцки плаж. Грабвал е и първенството в специално проучване на гръцкото Министерство на туризма.

Плажът е с лесен достъп може да се паркира близо до него, ако сте с кола. По време на активния летен сезон има и автобус, тръгващ от пристанището на Агиа Ефимия, който води до това обаятелно място.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин