Ето къде можеш да видиш умалена версия на Швейцария - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ето къде можеш да видиш умалена версия на Швейцария
Автор: Peika.bg
Ето къде можеш да видиш умалена версия на Швейцария

Чували ли сте за китното швейцарско планинското градче Мелиде?

Едва ли. То е разположено в подножието на планината Монте Сан Салваторе, на брега на езерото Лугано, а живописна променада над кристалните води се свързва с градчето Бисоне, разположено на другия бряг.

Мелиде и околностите му предлагат много възможности за дълги пешеходни разходки, за екскурзии с лодка или с автобус, а също и за участие в разнообразни спортни занимания.

В наши дни градчето има типичното за страната излъчване – очарователни къщи, малки черкви, живописна природа и гостоприемно население. В него се крие и уникалният парк-миниатюра, който представя Швейцария като на длан, така че да можете да обходите най-великолепните и забележителни кътчета на страната за по-малко от час.

Там можете да видите 130 модела на къщи, замъци и паметници в мащаб 1:25Те са толкова детайлно и внимателно изработени, че досущ приличат на своите прототипи.

Ето къде можеш да видиш умалена версия на Швейцария


Паркът пък е заобиколен от великолепна пъстра градина, в която се отглеждат 15 000 вида цветя и 1500 дърветаИдеята за нея хрумва на изпълнения Пиер Вюнер през 1957 г., като той черпи вдъхновение от парка на миниатюрите Мадуродам в Холандия и решава да направи същия в родината си.
Ето къде можеш да видиш умалена версия на Швейцария


Той обхожда около 15 000 кв. км от територията на страната, за да намери перфектното място и се спира на МелидеТака след 2 години постоянна работа, с помощта на влиятелни личности, покорени от идеята, както и на група съмишленици, сръчни в ръцете, паркът на миниатюрите Мелиде отваря врати. 

Ето къде можеш да видиш умалена версия на Швейцария


Към днешна дата, повече от 50 години след откриването му, паркът на миниатюрите Мелиде се нарежда сред най-атрактивните швйцарски туристическите атракции.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин