Какво задължително да видим в Мюнхен? - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво задължително да видим в Мюнхен?
Автор: Peika.bg
Какво задължително да видим в Мюнхен?

Столицата на Бавария - Мюнхен - съвсем не прилича на другите градове в Германия. Тя съчетава в себе си съвременните тенденции на мегаполиса и културното наследство от богато историческо минало.

Тук има толкова интересни кътчета и забележителности, че трябва предварително да направите маршрут и списък с местата, които искате да посетите, за да не пропуснете нито едно от тях. Той може да включва паметници, картинни галерии, разходка в някой от прекрасните паркове или по красивите улици със старинна архитектура. 

Ако сте любители на музеите, не пропускайте: Техническия музей, Немския музей, Художествения музей. В града има и по-нестандартни местенца като музеите на: бирата, на играчките, на BMW и на футболния клуб Байерн Мюнхен, рекордьор в Бундеслигата.

Разходката ви в Мюнхен може да започне от централния площад Мариенплац, който е и една от най-прочутите му забележителности. Не пропускайте да минете през историческия пазар Виктуалиенмаркт. В него ще откриете много местни храни, напитки и цветя. 

Какво задължително да видим в Мюнхен?

Емблематичен за Мюнхен е "Рибният фонтан", така че задължително го включете във вашата обиколка.

За любителите на историята и архитектурата препоръчваме да разгледате църквата "Свети Дух", построена през 1392 г. Тя е една от най-старите сгради на центъра на града. Следващата забележителност е прочутата из цял свят римо-католическа катедрална църква "Фрауенкирхе", която е своеобразен символ на града от 15-и век.

Какво задължително да видим в Мюнхен?

Много впечатляващ е площадът Кьонигсплац, на улица "Бринерщрасе". Той е създаден през 1830 г. във формата на античен форум. В северната част се намира Глиптотеката - музей за антични гръцки и римски скулптури. В западната част е "портата на площада" — подобие на входа в Акропола. В края на площада може да видите абатството на Св. Бонифаций.

Мюнхен се е прославил по целия свят, благодарение на картинните си галерии – Стара и Нова пинакотеки, както и Пинакотеката на съвременното изкуство. В Старата пинакотека са представени творби на художници от Средновековието до средата на 18-и век и е от най-значимите картинни галерии на света. Срещу нея се намира Новата пинакотека, в която са изложени картини и скулптури от 18-и и 19-и век.

Какво задължително да видим в Мюнхен?

Любителите на футбола задължително трябва да посетят стадиона на футболен клуб Байерн Мюнхен - "Алианц Арена". Той се е намира на 10 км северно от центъра на града. Там можете да се насладите на играта на клуба, в рамките на Шампионска лига.

Какво задължително да видим в Мюнхен?

За по-активно прекарване на времето си заслужава да изберете Английската градина, която е недалеч от центъра на Мюнхен. Тук можете не само да направите приятна разходка под сянката на високи дървета, но и да покарате колело, да се разходите с открит файтон, дори да практикувате сърфинг.

Близо до покрайнините на града се намира Олимпийският комплекс, който е построен за летните Олимпийски игри през 1972 г. и е един от главните почивни центрове на града днес. Тук редовно се провеждат различни мероприятия и концерти.

Какво задължително да видим в Мюнхен?

Препоръчваме ви да се качите на Олимпийската кула. От височина 192 метра пред вас ще се открият неповторими гледки към града, околностите му, чак до самите Алпи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин