Хайделберг – градчето, събрало много германска история - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Хайделберг – градчето, събрало много германска история
Автор: Peika.bg
Хайделберг – градчето, събрало много германска история

Хайделберг е едно най-красивите немски градчета и изпъква на фона на останалите с живописната си природа и на историческите си съкровища. 

Първото нещо, което ще забележите там е величествения Хайделбергски замък, издигащ се на фона на планините и ромолящата в подножието им река. Докато се разхождате пък, ще видите и голямото му архитектурното си наследство, съчетано с типичната германска подреденост, която струи от всяка уличка и сграда в града.

Интересен факт за градчето е, че там са открити останките на първата човешка форма на живот в Европа. В Хайделберг се намира и първият университет в Германия Рупрехт-Карлс, както и първата библиотека в страната – Палатинската.   

Хайделберг – градчето, събрало много германска история


Околностите на Хайделберг са също толкова пленителни, автентични и вдъхващи спокойствие. Буквално във всяко едно населено място ви очакват късчета култура и много история – многовековни катедрали, паметници и руини – всичко това в комбинация с красивата природа ще ви остави без дъх. 

Градът има редица забележителности, които да разгледате, като най-голямата, разбира се, е Хайделбергският замък. Той е разположен на южния бряг на река Некар и по склоновете на хълма Кьонигщул. Носи белезите на няколко архитектурни епохи – от Готика до Ренесанс, тъй като е строен на няколко етапа, започвайки през 12-и век. До замъка можете да стигнете по два начина – с въжен лифт или пеша

На слизане от Хайделбергския замък ще минете покрай площад „Марктплац”, където е една от най-интересните и внушителни църкви в града – катедралата „Св. Дух” от 15-и век. Там през Средновековието се е намирала най-старата библиотека в Германия – Палатинската, която бива ограбена и пренесена в Рим
Хайделберг – градчето, събрало много германска история


Докато сте там, може да се разходите и по Пътеката на философите, кръстена по този начин, заради разходките в усамотение и спокойствие, които студентите обичали да си устройват още в епохата на Романтизма. Красивата панорамна пътека започва от площад „Бисмарк“  в  Хайделберг, преминава през най-скъпите му квартали и стига чак до Стария град.   

Е, това красиво германско градче наистина си заслужава, особено ако сте почитатели на по-спокойните и наситени с история места.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин