Етюд-и-те на София с ново, лимитирано издание за Коледа - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Етюд-и-те на София с ново, лимитирано издание за Коледа
Автор: Peika.bg

Едва ли има софиянец, който да не познава култовата страница за градска фотография на Иван Шишиев – „Етюд-и-те на София. Пет снимки на ден, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината, 5 години – най-доброто от всичко това е селектирано и публикувано във фотоалбум, който излезе през септември със знака на издателство „Кръг”.

Два месеца по-късно и след огромен интерес заедно с първия сняг на бял свят се появява ново издание на албума, което е със зимна корица – перфекният коледен подарък за многобройните фенове на „Етюд-и-те на София”. Красивото лимитирано издание отново е оформено от Наталия Чайкина и излезе на пазара в понеделник, 7 декември.

Текстовете и фотографиите са запазени без промяна, с изключение на малка закачка – добавена е една нова снимкас панорамен изглед на София от покрива на Народния театър „Иван Вазов”. Малцина са онези, които имат възможност да се насладят на гледката на живо, тъй като достъпът до покрива е ограничен.

В 192 страници са събрани множество вдъхновяващи фотографии на столицата и нейните обитатели. Гледки, които виждаме всеки ден, но често подминаваме без да забележим, или скрити места, в които детайлът е всичко. Някои от тях са придружени с красив текст, но всички провокират у зрителя усещане за гордост и съпричастност. „Етюд-и-те на София“ превръща града от място, в което живееш, в място, което обичаш.

От купола на катедрала „Св. Александър Невски“ до подземията на метрото – за да заснеме своето изкуство, на Иван се налага да посещава опасни и необичайни места, но това единствено превръща снимането в още по-голямо приключение.

Самият той споделя: „Този албум е замислян в продължение на 4 години с идеята да покаже какво е „Етюд-и-те на София“ – една своеобразна градска хроника, която обхваща всичко и всички. Сутрини и вечери, залези и изгреви, четири сезона се завъртат в танц, докато София живее от случките, които я променят. И така всеки ден от хилядолетия.“.

По-рано тази година проектът отпразнува своя пети рожден ден с почти 200 хил. последователи във фейсбук и над 30 хил. в инстаграм.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин