Европа без граници, кадър по кадър - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Европа без граници, кадър по кадър
Автор: Peika.bg
Европа без граници, кадър по кадър

От подписването на Шенгенското споразумение през 1985 година границите между 26 европейски държави бяха заличени и това позволи безпрецедентна свобода на движение на стоки, информация, пари и хора.

Заличаването на 16 500 километра граници е оказало огромно въздействие върху развитието на Стария континент, а влиянието на Шенгенското споразумение е вдъхновило италианския фотограф Валерио Винченцо. Той е прекарал 8 години в заснемане на границите, които избледняват от пейзажа и умовете на хората.

Той е искал да представи кадри, които се различават от традиционната представа за граници с огради и патрули. В известен смисъл, Винченцо представя мирните граници на бъдещето, а не онези на войните от миналото.

 37206

Чрез своята фотосесия, фотографът представя радикалната промяна в Европа, в сравнение с времената на Студената война, когато свободното пътуване из континента е било невъзможно.

 37207

Проектът на Винченцо „Гранична линия, граници на мира“ ще бъде официално представен в центровете на ЮНЕСКО в Париж през септември.  

37209

37210

37211

37212

37213

37214

37215

Още от снимките на Винченцо можете да видите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин