Форт Уелш – история, достъпна за първи път - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Форт Уелш – история, достъпна за първи път
Автор: Peika.bg
Форт Уелш – история, достъпна за първи път
Снимка: lhourahane

Любителите на историята съвсем скоро ще имат възможност да разгледат една дестинация, която е била недостъпна до този момент. През 1867 г. англичаните са имали сериозни притеснения, че французите ще се опитат да ги нападнат и страховете им са наложили укрепване на бреговата линия.

Така, на остров Света Катерина край уелският бряг при Пемброукшир, е издигнат Форт Уелш, който е трябвало да отблъсне евентуално нашествие. Островът, който е дълъг само 200 метра, до този момент е бил недостъпен за посетители, защото до него се стига по плажа по време на отлив, което се случва само шест часа в денонощието.

В наши дни фортът ще бъде отворен за туристи, защото ще бъде изграден 100-метров мост между острова и сушата при Тенби, Пемброукшир. Това ще даде възможност на хората за първи път да разгледат историческото укрепление и автентичните му помещения с оръдията, а плановете предвиждат край обекта да има магазин за сувенири, охрана и ориентировъчни пътеки.

Интересна подробност е, че брегът на Пемброукшир е мястото на последния опит за чужда инвазия в Британия. През 1797 г. малка френска армия от 1400 души акостира на мястото и прави опит да стигне до Бристол, но е разбита само за два дни от местните милиции и запасняци от английската армия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин