Фото сряда: Пейзаж от палитрата на Господ - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фото сряда: Пейзаж от палитрата на Господ

Има много цветни градове, шарени пазари и пъстри сгради по света. Това, което природата е сътворила обаче, често остава необяснимо за човека и го оставя в почуда и невярващо примигване. Като пейзажите в района на Дончуан, Китай, къдетосякаш Господ е изпуснал палитрата си.


Човек няма да повярва, че тези червени, сини, жълти и бели кръпки се редят една до друга надолу и нагоре по хълмовете, докато не ги види с очите си.

Освен дивите цветя и треви, в подредбата се е намесила и грижлива човешка ръка, която е засадила ечемик, овес, снежнобели маслодайни растения, а почвата е червенозем. Може би най-плодородният червенозем и със сигурност най-яркият на цвят. Причината за цвета е много високото съдържание на желязо в състава на почвата. А според легендата в миналото тук е имало море, което малко по малко се е отдръпвало и е оставило причудливите форми след себе си.

Мястото много рядко се посещава от туристи, тъй като е отдалечено и няма места за настаняване. Тук обаче е рай за фотографите, които изминават десетки хиляди километри от всички краища на света, за да заснемат променящите се през целия ден цветове. 

Заповядайте в галерията!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин