Фреди Меркюри: Биографията на един непукист - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фреди Меркюри: Биографията на един непукист
Автор: Peika.bg

Фреди Мeркюри е една от най-великите легенди в рок музиката. Обаятелният фронтмен приковава вниманието на публиката, а медийният му образ е на безупречен професионалист, забележителна личност, култов ексцентрик. Той е човек на крайностите – забавен и едновременно жесток, а честата употреба на кокаин подчертава склонността му към невъздържаност и подхранва неистовия му сексуален апетит. Мeркюри е неспособен да бъде верен на хомосексуалните партньори, на които държи, затова пък остава докрай предан на любовта си към Мери Остин, с която се познава още преди славата да го изстреля в стратосферата. Безразсъдният му начин на живот като гей – необузданата страст понякога го тласка към царството на презрените улични търговци на плът – довежда до трагичната му смърт от СПИН през 1991 г., когато е на 45. След убийството на Джон Ленън смъртта на нито една рок звезда не е причинявала подобен трус, чиито вълни заливат целия свят.

Същевременно Меркюри е образован, интелигентен и изключително начетен мъж, със задълбочени познания по изкуство. Той е възхитителен разказвач, умее да подхвърля невероятно находчиви, нецензурни забележки, способен е да прояви безгранична доброта, преданост и щедрост към малката си, внимателно подбрана група приятели.

Проявява забележителна сила и трогателен кураж, когато научава за фаталното заболяване и очаква настъпващата смърт. Нищо чудно, че този парадоксален егоцентрик привлича вниманието на кинотворци, а новината, че през 2011 г. ще започне производството на широкоекранен биографичен филм, посветен на Фреди Меркюри, със Саша Барън Коен в ролята на певеца, предизвиква огромно въодушевление сред безбройните верни фенове на „Куин“ (Queen).

Когато питат магнетичния изпълнител как иска да го запомнят, той махва пренебрежително с ръка: „А откъде да знам. Изобщо няма да ми пука след като умра“.

Откъс от „Фреди Меркюри. Биография“. Издателство „Сиела“.

Прочетете и интервю с Ирина Гигова за възможната истина за връзката между Фреди Меркюри и Рудолф Нуреев. А ако тази статия ви е харесала, последвайте ни и във фейсбук, за да не пропуснете нищо от Peika.bg!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин