Френският курорт, който вдъхнови Клод Моне - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Френският курорт, който вдъхнови Клод Моне
Автор: Peika.bg
Френският курорт, който вдъхнови Клод Моне

Етрета е едно магическо градче, което се намира в северозападния френски район Нормандия. 

То е известно най-вече със своите бели варовикови скали, както и с естествено образуваните три огромни варовикови арки във формата на иглено ухо. Няма как да ги пропуснете, тъй като гордо се издигат над водите на Атлантическия океан. Също така тези невероятни арки, образувани от естествената ерозия на варовика през годините, са послужили за вдъхновение на някои от най-известните художници, сред които Клод Моне, Южин Боден и Гюстав Корбе.

Френският курорт, който вдъхнови Клод Моне


В Етрета можете да се разходите по скалите, откъдето да се насладите на спиращи дъха гледки и да се почувствате като в приказка. Рязко отсечените скали отдолу и безкрайната синя шир на Атлантическият океан, в която нежно се отразява слънцето, ще останат в съзнанието ви завинаги.

Можете да се разходите между самите скали, но имайте предвид, че трябва да се внимава много, защото водата рязко повишава нивото си в определени часове. Самите те служат за защита от агресивните бури, особено по време на големите приливи и отливи, настъпващи при смяната на сезоните.

Плажовете на Етрета са осеяни с големи гладки камъни, за които вероятно ще ви предупредят да не събирате. Интересното е, че в това градче вземането на камъни от брега е забранено, поради опасността от ерозия. 

Френският курорт, който вдъхнови Клод Моне


Идея за приятна разходка привечер пък е дългата пешеходна пътека, която разделя градчето от плажната ивица, чието име в буквален превод от местния диалект означава „в камъните”

Ако мислите да посетите Етрета, имайте предвид, че тя предлага типичните забавления като всяко френско градче. Там ще намерите множество уютни ресторантчета и туристически магазинчета, които обграждат центъра на малкото градче. Можете да се разходите по тесните улички и да си купите сувенири, докато погледът ви преминава по поредната традиционна къщичка, чийто покрив е обрасъл с трева.

Гарантираме ви, че Етрета ще ви плени със своя уют и ще си създадете незабравими спомени.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин