Гърция е крайбрежна дестинация №1 за 2021 г. - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Гърция е крайбрежна дестинация №1 за 2021 г.
Автор: Peika.bg
Гърция е крайбрежна дестинация №1 за 2021 г.

Гърция е водеща туристическа дестинация в Европа през 2021 г. Страната се нарежда на първо място в класацията на Световните туристически награди (World Travel Awards).

Световните туристически награди са създадени през 1993 г. Целта е да се отличат и наградят най-добрите в основни сфери на туристическата индустрия.

Област Атика заема първо място в класацията на крайбрежни дестинации в Европа и изпреварва Барселона, Венеция, Истанбул, Лисабон, Порто и Дубровник.

Гърция се гордее с едно наистина богато историческо наследство, нетърпящо никаква конкуренция. Но не очаквайте посещението ви там да бъде само и единствено изучаване на древния свят – гръцката склонност към безкрайни, диви забавления датира още от времето на Дионисий.

Изобилието от древни фрагменти се открива навсякъде, като започнем от понякога мъгливата Атина и стигнем до ослепителните острови: средището на вселената – Делхи, изобилието от срутени колони на свещения остров Делос, украсените със стенописи Минойски дворци на остров Крит и дори островът Санторини.

В Гърция има много места, които със сигурност си заслужава да бъдат посетени.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин