Geshaview: Да преоткриеш тишината - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Geshaview: Да преоткриеш тишината

Ако сте минавали с кола в района на Севлиево или Дряново, може би ви е направила впечатление една странна указателна табела, на която пише „Геша Вю“. Не звучи като име на село. Защото не е село. Нещо по-хубаво е.


Село Геша се намира само на няколко километра от Дряново, а Geshaview са 103 къщички, накацали в единия му край. Неслучайно в името на комплекса има „view” - гледката оттук към отсрещните възвишения е това, заради което човек се връща отново и отново. Сами ще се уверите, че първото ви посещение в Geshaview не е нищо друго освен подготовка за вашето завръщане.

Като останете тук няколко дни, ще забележите, че има нещо странно. Възможно е в началото да не успеете да уловите какво ви кара да се чувствате различно, но накрая разбирате: тук няма шум на коли. Ухото на живеещия в градовете човек дотолкова е свикнало с автомобилното ръмжене, че се обърква в тишината на природата.

Единственото, което ще чуете тук, е шепотът на листата на дърветата. А самите дървета имат какво да ви разкажат. По време на строителството на къщите нито едно дърво не е изкоренено или преместено. Къщите се съобразяват с дърветата, а не обратното. Всички постройки са вписани в съществуващия пейзаж.

Комплексът се строи от няколко години и остават последни довършителни работи. Тук вече се провеждат събития като концерти и фестивали на народните традиции. Когато е в пълния си блясък, Geshaview ще има собствени магазини, киносалон, библиотека (с таван с гледка към звездите), а всяка сутрин каручка с магаренце ще минава покрай къщите и със звънче ще ви кани да си вземете прясно мляко и закуски. Ще има градини със зеленчуци и релакс център на открито. 

Всичко необходимо, за да преоткрие човек тишината, спокойствието и себе си. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин