Гледки от Айфеловата кула - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Гледки от Айфеловата кула
Автор: Александра Любова

Айфеловата кула се нарежда на челни позиции във всички класации за романтични места и гледки.

Дори набедено за прекалено масово и леко изтъркано място, ако не сте били в Париж и не сте посещавали кулата, това е едно от задължителните места, което не трябва да се пропуска. Гледките, които ще се разкрият пред вас спират дъха, 360° птичи поглед към целия Париж е нещо, пред което дори най-големият циник ще замълчи.

2 години 2 месеца и 5 дни е отнело създаването на Айфеловата кула. Тя е построена от Густав Айфел през 1889 г. за Световно изложение, което имало за цел да отбележи 100 г. от Френската революция. Сама по себе си тя е обявена за огромен успех и резултат от техническия и архитектурния напредък.

Постоянно нарастващия интерес на туристи води до неспиращи реставрации и ремонти, които да съобразят кулата с това.

Айфеловата кула става домакин на десетки светлинни шоута, като превръща зрителите в преки свидетели на симфония от цветове и светлинки. Всяка вечер има кратки светлинни програми, които се повтарят през определен интервал от време.

Годишно Айфеловата кула се посещава от над 7 млн туристи, което я превръща в един от най-посещаваните монументи в света. Усещането да си на върха й е несравнимо. Всеки мечтае да погледне със собствените си очи отгоре. Пред погледа се разкрива красивата архитектура на Париж, огромни градини, масивните куполи на църкви, бавнотечащите води на река Сена, мостчета, които преминават от двата й края, малки и големи корабчета, които леко се носят по нея, магични фонтани. Гледката пленява духа и те кара да направиш хиляди снимки, защото искаш завинаги да запаметиш този момент и всички картини, които си видял.

Интересен факт е, че в ресторанта, който се намира на Айфеловата кула се правят поне по 2 предложения за брак дневно. За някои банално, за други класика, но за всички това е едно магично място.

За цени и работно време, както и да запазите билети вижте тук.

Снимките сами говорят за красотата на това място. Айфеловата кула остава най-емблематична не само за Париж, но и за Франция като цяло. Не се колебайте дали да я посетите, има какво да видите и със сигурност няма да съжалявате. Дали ще успеете да почувствате романтиката зависи от вас, но със сигурност ще останете със затаен дъх пред смайващите картини, които ще се разкрият пред погледа ви. Този град е една истинска приказка, а Айфеловата кула е сякаш прекрасният дворец на принцесата. Само че в 12 ч. няма да се превърне в тиква, а ще затанцуват хиляди светлини в едно виртуозно светлинно шоу, което винаги ще помните.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин