Горска пътека на приказките край Враца - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Горска пътека на приказките край Враца
Автор: Peika.bg

Дълбоко сред красивите борови гори на Врачанския Балкан се крие изпълнена с приключения и природни красоти пътека – Горска пътека на приказките.

Тя е замислена като образователен маршрут за деца, но е също толкова атрактивна и за възрастни туристи, защото е идеален вариант за разходка в горещите летни дни.

Няма дете по света, което да не обича приказките. Всяка е толкова прекрасна и вълшебна. Пренася ни в невероятни светове, от които после ни е трудно да се измъкнем. В приказките можем да постигнем всичките си мечти, че и повече.

„Пътеката на приказките“ предлага една невероятно забавна и в същото време полезна разходка, изпълнена с весело настроение, игри и вълшебни приказки.

Горската пътека на приказките е изградена през 2001 година и става една от най-посещаваните забележителности на територията на парка. Тя е предпочитана както от ученически групи, така и от семейства и индивидуални туристи. Обновения вариант на пътеката ще изненада посетителите с нови приказни герои, истории с неочакван край и занимателни игри. Основна тема, която води малките посетители в гората е, че за разлика от приказните герои, в планината няма „лоши” животни. Мечката, вълка дори и змията имат своята роля в горската система и всички те помагат за поддържането на природното равновесие.

По маршрута ще видите къщата на баба яга, къщичка на приказните герои, фото рамка, сцена за приказен театър и кътове за отдих и игри.

Една разходка по пътеката предлага 2 часа емоции, игри и настроение като същевременно стимулира познавателните способности и културните ценности у подрастващите. Докато те се запознават с необозримия и магнетичен свят на приказките, интерпретиран увлекателно в естествена среда, вие с наслада ще си припомняте безгрижното детство, когато само игрите на открито и книжките с фантастични герои са запълвали дните ви.

Маршрутът на Горска пътека на приказките е изграден в кръг, но с всяка следваща стъпка сякаш ще потъвате все по-дълбоко в света на природата и нейните обитатели – реални и въображаеми.

Време за преминаване на маршрута - 2 часa.

Изходен пункт: м. Горски дом (преди х. Пършевица)

Маршрут: кръгов 

Достъп: с автомобил или пеша, 20 км от гр. Враца

Трудност: лесна

Сезон: пролет, есен

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин