Градовете, в които ще изгубите представа за времето - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Градовете, в които ще изгубите представа за времето
Градовете, в които ще изгубите представа за времето
Снимка: Diego Torres

Има едни особени градове по земята, които те поглъщат...

Планираш да отскочиш до някой от тях просто за ден-два и да продължиш голямото си пътуване. Но някак без да се усетиш са минали седмици, а ти дори не виждаш скоро да го напуснеш. Вече си имаш любим бар, където те познават, а в къщата за гости вече не се чувстваш като гост, а като част от семейството. Спокойно, вината не е в теб, а в омагьосващия дух на някои градове. Ето няколко града, от които няма да ти се тръгва и причините за това.

Убуд, Бали - твърде спокойно

40893

Убуд е перфектното място за уморени пътешественици, където може да възстановиш психическото и физическото си благосъстояние. Въпреки огромната си популярност, градът е успял да запази своята духовна и спокойна атмосфера. Богато украсени индуски храмове, цветни дарове и цъфтящи дървета на всяка улица правят Убуд наистина магичен.

Тук в изобилие има фантастични минерални извори, които предлагат достъпно лечение, което го прави по-доброто място за възстановяване след купоните в някои от оживените морски курорти на Бали.

Антигуа, Гватемала - твърде много за научаване

40887

Отправи се към Антигуа да усъвършенстваш испанския си или да направиш първите си стъпки в него. Ще останете изумени не само от известните испански училища в града, но и от културното богатство, сгушено в пъстрите и характерни улици на Антигуа.

За този град смело може да се каже, че е претъпкан с религиозни забележителности, музеи и галерии, а историческото му значение му спечелва статута на световно културно наследство на ЮНЕСКО. Ако това не е достатъчно, то колониалната красота на града и завладяващата обстановка много бързо ще те въвлекат в своята магия.

Сан Себастиан, Испания - твърде вкусно

40890

Повечето от нас обичаме да се наслаждаваме на храната в едно заведение и концепцията за ядене на различни места в една вечер ни изглежда някак необичайна. Но едно пътуване до Сан Себастиан може да промени този възглед и да те убеди, че да се яде по този начин е най-доброто решение на планетата. Градът е известен със своите пинчос (pintxos) - вкусни, деликатесни хапки, често придружавани от регионално вино.

Пинчос баровете обикновено са малки и оживени, с постоянен поток от ентусиасти, които се отбиват за няколко бързи хапки и се отправят към следващото място. Веднъж попаднали тук, ще откриете, че тази оживена атмосфера е точно толкова пристрастяваща, колкото и самата храна.

Сан Педро де Атакама, Чили - твърде много за разглеждане

40894

От солни мини до гигантски пясъчни дюни, от изригващи гейзери до заснежени планини. Разнообразието и пищните пейзажи около Сан Педро де Атакама ще смаят и най-опитните пътешественици. Околната пустиня Атакама често остава погрешни впечатления, че там няма какво толкова да се види. Но истината е, че стигнеш ли до там, няма да ти се тръгва скоро.

Луанг Прабанг, Лаос - твърде лежерно

40895

Ако сте попадали в някои от хаотичните градове на Югоизточна Азия, то Луанг Прабанг ще ви предложи истинско облекчение. Спокойните дни тук преминават в скитане из храмовете, колоездене из тихите улички и отмора в типичните кафенета.

Намери си стая с изглед към река Меконг и се любувай на гледката, удобно настанен в някой хамак. Отпусни се и не се учудвай, когато забележиш, че дните са се превърнали в седмици.

Брайтън, Англия - твърде еклектично 

40888

Традиционен, семейно-приятелски морски (да не забравяме британски) курорт или рай за партита и забавления?

Брайтън има много лица и със сигурност си заслужава да видиш всички. Брайтън е градче за ядене на риба и чипс (fish&chips), за разходки по плажа, за винтидж пазаруване в Норт Лейн (North Laine), за хедонистични нощи в оживени барове, за най-различни изложби, представления и фестивали. Какъвто и да е твоя вкус, Брайтън ще го задоволи.

Куинстаун, Нова Зеландия - твърде забавно

40898

Малко държави се възползват от природата за открити приключения, така както го прави Нова Зеландия. А лидер в това е град Куинстаун. Там където другите виждат само живописна природа, местните виждат естествена площадка за забавления. Реките са за джет лодка, спускаща се с висока скорост, хълмовете са за скачане с парашут на гърба, мостовете са просто платформа за бънджи скокове. Забавлението съвсем не спира, дори когато слънцето залезе. Куинстаун е с повече барове на глава от населението от всеки друг град в страната, така че нощният живот тук заслужено носи етикета “легендарен”.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин