Гугъл ще предсказва закъсненията на самолетните полети - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Гугъл ще предсказва закъсненията на самолетните полети
Автор: Peika.bg
Гугъл ще предсказва закъсненията на самолетните полети

Ако имате опит с пътуването със самолет, няма как да не ви се е случвало да чакате закъснял полет. Сега Гугъл въвежда нова функция за Google Assistant, която прогнозира дали самолетът ви ще има закъснение.

Това ще е особено полезно за хората, които често летят по работа или по време на празниците, когато пътникопотокът е най-голям. Гугъл вече споделя тези прогнози чрез Google Flights, но потребителите на Google Assistant вече ще могат да попитат: "Хей Гугъл, на време ли ще бъде моят полет?".

За да изчисли дали полетът ще закъснее, системата използва данни от предишни полетни записи и ги комбинира със софтуер с изкуствен интелект. Очаква се прогнозирането да бъде до 85% точно. Новата функция не само ще изчисли евентуалното време на закъснение на полета, но и ще представи причина за забавянето.

Повечето авиокомпании също публикуват информация за закъснели полети в своите приложения или изпращат мейл на пътниците, които са се абонирали за тази услуга. Разликата тук е, че Гугъл прогнозира тези забавяния, преди авиокомпаниите да ги обявят.

Разбира се, прогнозите на Гугъл за закъснение могат да не са съвсем точни, затова е най-добре да отидете навреме на летището.

Новата услуга на Google Assistant трябва да е достъпна за всички потребители през следващите няколко седмици.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин